Locale Altele
Joi, 15 Noiembrie 2018
Joi, 15 Nov 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Drept la replică din partea Consiliului Județean în privința achiziției ”autoutilitarelor”
Florin Răchitan  - Miercuri, 7 Februarie 2018

După ce scandalul a ajuns și în presa națională, Biroul de Presă (practic inexistent în acest mandat) al Consiliului Județean Satu Mare ne-a trimis un drept la replică la materialele publicate în cursul zilei de miercuri despre achiziția așa-numitelor autoutilitare Skoda Octavia la prețul total de aproape o jumătate de milion de lei.

Abținându-ne de la comentariile suplimentare, publicăm integral textul dreptului la replică, cu mențiunea că am făcut noi corecturile de bază pentru ca cititorii să-nțeleagă cât de cât ce au vrut să spună grofii plătiți din bani publici, cu 100 milioane lei vechi pe lună. Enjoy:

În legătură cu articolul apărut pe Satu Mare Online, considerăm că este o denaturare a faptelor, prezentate fără a cere un punct de vedere oficial al Consiliului Județean Satu Mare și am dori să precizăm următoarele:

- Mașinile de serviciu marca Opel Vectra ale Consiliului Județean Satu Mare aveau peste 10 ani și întreținerea lor era costisitoare.

- Mașinile achiziționate la finalul anului 2017 erau necesare pentru deplasările pe teren, utilizare mixtă pe asfalt și la lucrări de pe raza județului; aceste mașini se folosesc și de alte instituții, având cel mai mic preț din aceasta categorie și având omologare N1, adică autoutilitară.

- Achiziționarea mașinilor era bugetată în trei ani la rând și s-au cumpărat numai când actuala stare a parcului auto o necesita.

- Era o achiziție publică transparentă, deschisă, legală cu o finalitate necontestată.

- Era cumpărată din bugetul de anul trecut, neavând influență asupra bugetului de anul acesta.

- Contrastul făcut de domnul consilier Cozma  legat de neincluderea în buget a echipamentelor medicale cerute personal e greșită și are un iz de populism ieftin. Încă în cadrul ședinței de consiliu din 31.01.2017 era clarificată că în cea mai mare parte sunt incluse deja în buget solicitările personale ale dânsului. Rezultă și din procesul verbal.

- Spitalul Județean Satu Mare, prin votul consilierilor, a primit anul acesta 7 milioane de lei pentru investiții și 5 milioane de lei pentru funcționare. E cea mai mare alocare din ultimii ani din partea CJSM pentru unitățile spitalicești din subordine.

Tags: drept  replica  consiliu judetean  
2303 vizite
Distribuie pe

După accidente și scandal, Consiliului Județean a semnalizat ”sensul groazei”.
Duminica, 11 Noiembrie 2018
Devenit deja celebru pentru ”săptămâna și accidentul”, sensul giratoriu inutil și periculos din mijlocul câmpului dintre Gelu și Terebești a fost...   continuare

După o pauză de un an ”din lipsă de consumabile”, angiograful a fost repus în funcțiune la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare
Sambata, 10 Noiembrie 2018
În urmă cu doi ani...   continuare

Autoutilitară din Germania, donată prin Fundația Hans Lindner pompierilor din Craidorolț
Vineri, 9 Noiembrie 2018
În cadrul unei ceremonii desfășurate într-o atmosferă destinsă și prietenească...   continuare

Adrian Cozma ia la rost Primăria Satu Mare pentru halul în care a ajuns Grădina Romei – VIDEO
Joi, 8 Noiembrie 2018
Într-o noua postare pe pagina personală de Facebook, consilierul județean Adrian Cozma ia în colimator de data aceasta conducerea Primăriei Satu Mare...   continuare

Adrian Cozma cere desființarea sensului giratoriu periculos și inutil de la Gelu - VIDEO
Marti, 6 Noiembrie 2018
După ce săptămâna trecută doi soți tineri au fost la un pas de moarte în urma unui accident grav petrecut în sensul giratoriu pe cât de periculos pe atât de inutil de la Gelu, consilierul județean Adrian Cozma ia atitudine...   continuare