Locale Altele
Vineri, 25 Mai 2018
Vin, 25 Mai 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Drept la replică din partea Consiliului Județean în privința achiziției ”autoutilitarelor”
Florin Răchitan  - Miercuri, 7 Februarie 2018

După ce scandalul a ajuns și în presa națională, Biroul de Presă (practic inexistent în acest mandat) al Consiliului Județean Satu Mare ne-a trimis un drept la replică la materialele publicate în cursul zilei de miercuri despre achiziția așa-numitelor autoutilitare Skoda Octavia la prețul total de aproape o jumătate de milion de lei.

Abținându-ne de la comentariile suplimentare, publicăm integral textul dreptului la replică, cu mențiunea că am făcut noi corecturile de bază pentru ca cititorii să-nțeleagă cât de cât ce au vrut să spună grofii plătiți din bani publici, cu 100 milioane lei vechi pe lună. Enjoy:

În legătură cu articolul apărut pe Satu Mare Online, considerăm că este o denaturare a faptelor, prezentate fără a cere un punct de vedere oficial al Consiliului Județean Satu Mare și am dori să precizăm următoarele:

- Mașinile de serviciu marca Opel Vectra ale Consiliului Județean Satu Mare aveau peste 10 ani și întreținerea lor era costisitoare.

- Mașinile achiziționate la finalul anului 2017 erau necesare pentru deplasările pe teren, utilizare mixtă pe asfalt și la lucrări de pe raza județului; aceste mașini se folosesc și de alte instituții, având cel mai mic preț din aceasta categorie și având omologare N1, adică autoutilitară.

- Achiziționarea mașinilor era bugetată în trei ani la rând și s-au cumpărat numai când actuala stare a parcului auto o necesita.

- Era o achiziție publică transparentă, deschisă, legală cu o finalitate necontestată.

- Era cumpărată din bugetul de anul trecut, neavând influență asupra bugetului de anul acesta.

- Contrastul făcut de domnul consilier Cozma  legat de neincluderea în buget a echipamentelor medicale cerute personal e greșită și are un iz de populism ieftin. Încă în cadrul ședinței de consiliu din 31.01.2017 era clarificată că în cea mai mare parte sunt incluse deja în buget solicitările personale ale dânsului. Rezultă și din procesul verbal.

- Spitalul Județean Satu Mare, prin votul consilierilor, a primit anul acesta 7 milioane de lei pentru investiții și 5 milioane de lei pentru funcționare. E cea mai mare alocare din ultimii ani din partea CJSM pentru unitățile spitalicești din subordine.

Tags: drept  replica  consiliu judetean  
2232 vizite
Distribuie pe

Rețele de gaz în tot județul! La Negrești-Oaș s-au pus bazele extinderii rețelei Transgaz.
Joi, 24 Mai 2018
O investiție istorică, menită să asigure consumul de energie al județului Satu Mare pentru mai multe generații, se prefigurează în urma întâlnirii de lucru ce a avut loc joi la Negrești-Oaș, cu participarea autorităților județene, a primarilor...   continuare

După ce Adrian Cozma i-a atras atenția, Primăria a iluminat și statuia lui Vasile Lucaciu
Duminica, 13 Mai 2018
Destul de mare vâlvă a creat pe rețelele de socializare postarea de la începutul săptămânii a consilierului județean Adrian Cozma...   continuare

Taberele din PSD și-au împărțit potențialele posturi în conducerea orașului și județului Satu Mare
Sambata, 12 Mai 2018
Votul secret din ședința de vineri seara a Comitetului Executiv Județean al Partidului Social-Democrat a adus...   continuare

Consultare la nivel înalt pe probleme de protecţia mediului sătmărean
Joi, 3 Mai 2018
Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, sătmăreanul Radu Roca, a avut o întâlnire de lucru cu colectivul Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare, coordonată de Elisabeta Bekessy.   continuare

La Negrești-Oaș se urgentează lucrările la rețelele de apă, gaz și curent electric
Miercuri, 2 Mai 2018
Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a avut o întâlnire cu reprezentanții societăților care efectuează lucrări la rețelele de apă-canal, gaz și energie electrică.   continuare