Locale Altele
Marti, 20 Februarie 2018
Marti, 20 Feb 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Drept la replică din partea Consiliului Județean în privința achiziției ”autoutilitarelor”
Florin Răchitan  - Miercuri, 7 Februarie 2018

După ce scandalul a ajuns și în presa națională, Biroul de Presă (practic inexistent în acest mandat) al Consiliului Județean Satu Mare ne-a trimis un drept la replică la materialele publicate în cursul zilei de miercuri despre achiziția așa-numitelor autoutilitare Skoda Octavia la prețul total de aproape o jumătate de milion de lei.

Abținându-ne de la comentariile suplimentare, publicăm integral textul dreptului la replică, cu mențiunea că am făcut noi corecturile de bază pentru ca cititorii să-nțeleagă cât de cât ce au vrut să spună grofii plătiți din bani publici, cu 100 milioane lei vechi pe lună. Enjoy:

În legătură cu articolul apărut pe Satu Mare Online, considerăm că este o denaturare a faptelor, prezentate fără a cere un punct de vedere oficial al Consiliului Județean Satu Mare și am dori să precizăm următoarele:

- Mașinile de serviciu marca Opel Vectra ale Consiliului Județean Satu Mare aveau peste 10 ani și întreținerea lor era costisitoare.

- Mașinile achiziționate la finalul anului 2017 erau necesare pentru deplasările pe teren, utilizare mixtă pe asfalt și la lucrări de pe raza județului; aceste mașini se folosesc și de alte instituții, având cel mai mic preț din aceasta categorie și având omologare N1, adică autoutilitară.

- Achiziționarea mașinilor era bugetată în trei ani la rând și s-au cumpărat numai când actuala stare a parcului auto o necesita.

- Era o achiziție publică transparentă, deschisă, legală cu o finalitate necontestată.

- Era cumpărată din bugetul de anul trecut, neavând influență asupra bugetului de anul acesta.

- Contrastul făcut de domnul consilier Cozma  legat de neincluderea în buget a echipamentelor medicale cerute personal e greșită și are un iz de populism ieftin. Încă în cadrul ședinței de consiliu din 31.01.2017 era clarificată că în cea mai mare parte sunt incluse deja în buget solicitările personale ale dânsului. Rezultă și din procesul verbal.

- Spitalul Județean Satu Mare, prin votul consilierilor, a primit anul acesta 7 milioane de lei pentru investiții și 5 milioane de lei pentru funcționare. E cea mai mare alocare din ultimii ani din partea CJSM pentru unitățile spitalicești din subordine.

Tags: drept  replica  consiliu judetean  
1711 vizite
Distribuie pe

Odoreu are primar de 5*****
Luni, 19 Februarie 2018
Primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, participă în aceste zile la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, alături de 500 de colegi din toată țara și mai mulți membri ai Guvernului.   continuare

Bugetul orașului Negrești-Oaș pe anul 2018 a fost aprobat
Duminica, 18 Februarie 2018
Consiliul Local Negrești-Oaș a aprobat, vineri, bugetul de venituri și cheltuieli al orașului pentru anul 2018. Bugetul are o valoare de 31.904.810 lei, iar cea mai mare parte a fost direcționată pentru investiții.   continuare

Bugetul municipiului Satu Mare: un milion de dolari pentru CSM, iar Centenarul Marii Uniri aşteaptă rectificarea
Joi, 15 Februarie 2018
Consilierii locali sătmăreni au votat joi, în şedinţă extraordinară, bugetul municipiului Satu Mare pe anul 2018, care, după placa pe care a pus-o din nou primarul...   continuare

Negrești-Oaș va avea în 2018 un buget mai mare și mai generos în investiții
Miercuri, 14 Februarie 2018
Bugetul propus de conducerea Primăriei Negrești-Oaș pentru anul 2018 este în ușoară creștere față de cel de anul trecut și, potrivit declarațiilor primarului Aurelia Fedorca, acesta va cuprinde, din nou, un capitol însemnat destinat investițiilor pentru dezvoltarea orașului. Proiectul de buget a fost supus...   continuare

Judecătorii sătmăreni se ocupă de câte 100 dosare în fiecare lună
Marti, 13 Februarie 2018
Cu toate că fiecare judecător de la Tribunalul și judecătoriile din județul Satu Mare trebuie să se ocupe, în medie, de aproape 100 dosare în fiecare lună, aceștia au obținut calificativul ”Eficient” și chiar ”Foarte eficient” în cursul anului 2017. Bilanțul activității acestora a fost prezentat marți, în cadrul unei conferințe de presă.   continuare