Locale Altele
Luni, 20 August 2018
Luni, 20 Aug 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Știți câți bani europeni am încasat în 2017? Cât pentru o Skoda bună!
Florin Răchitan  - Luni, 12 Februarie 2018

Autoritățile locale și județene sătmărene se laudă cu proiecte în valoare totală de sute de milioane de euro, iar pentru unele dintre ele au anunțat până acum de vreo trei ori că au obținut finanțare prin Programul Operațional Regional, dar, potrivit situației prezentate de Ministerul Dezvoltării Regionale și publicate de Economica.net, în cursul anului 2017 s-au făcut plăți efective în județul Satu Mare în valoare de 210.000 lei. Cât pentru o ”autoutilitară” Skoda bună ;))

Bine, nici celelalte județe nu stau cu mult mai bine, dar, de exemplu, județul Neamț din fundul Moldovei a încasat anul trecut pentru proiecte europene cam de 100 de ori mai mulți bani decât Satu Mare, adică aproape 20 milioane de lei.

Din cele 8,25 miliarde euro pe care le are la dispoziție prin POR 2014 – 2020, România a reușit să cheltuie anul trecut doar puțin peste 34 milioane euro, adică nici 0,5% din total.

La acest capitol, cel mai bine stă capitala București, cu aproape 160 milioane lei, urmată de județele Neamț și Timiș, dar în apropierea podiumului sunt și județele Brăila, Alba și Dolj, în timp ce județul Satu Mare e spre coada clasamentului, alături de clasicele deja Harghita, Covasna și Vaslui, dar totuși puțin peste Maramureș. Măcar la faza asta i-am bătut! :)))))))

Tags: fonduri  europene  por  
1032 vizite
Distribuie pe

Viceprimărița Sătmarului lovește din nou! A purtat aiurea eșarfa tricoloră în Germania.
Luni, 20 August 2018
După nenumărate scandaluri legate de când și cum trebuie purtată eșarfa tricoloră de către reprezentanții autorităților locale care au acest drept, se pare viceprimărița noastră tot nu și-a învățat lecția. Ea a reprezentat municipiul Satu Mare la manifestările de aniversare a nouă secole de la înființarea orașului înfrățit Wolfenbuttel.   continuare

Consultări cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene, la Negrești-Oaș
Joi, 16 August 2018
Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat...   continuare

Adrian Cozma propune sprijin financiar pentru reconstrucția Casei Memoriale Iuliu Maniu
Miercuri, 25 Iulie 2018
Consilierul județean Adrian Cozma intenționează să inițieze un proiect de hotărâre prin care să fie sprijinită reconstrucția Casei Memoriale Iuliu Maniu.   continuare

Adrian Cozma întreabă de ce am făcut cadou spitalului din Oradea un aparat de 150.000 euro? Șefii județului spun că e bine așa.
Vineri, 20 Iulie 2018
În condițiile în care, potrivit unui studiu realizat la nivel național...   continuare

Aşa arată un drum despre care Consiliul Judeţean spune că „se află în curs de reabilitare”
Joi, 19 Iulie 2018
Cândva pe la mijlocul lunii trecute, conducerea Consiliului Judeţean...   continuare