Locale Altele
Joi, 28 Septembrie 2023
Joi, 28 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Știți câți bani europeni am încasat în 2017? Cât pentru o Skoda bună!
Florin Răchitan  - Luni, 12 Februarie 2018

Autoritățile locale și județene sătmărene se laudă cu proiecte în valoare totală de sute de milioane de euro, iar pentru unele dintre ele au anunțat până acum de vreo trei ori că au obținut finanțare prin Programul Operațional Regional, dar, potrivit situației prezentate de Ministerul Dezvoltării Regionale și publicate de Economica.net, în cursul anului 2017 s-au făcut plăți efective în județul Satu Mare în valoare de 210.000 lei. Cât pentru o ”autoutilitară” Skoda bună ;))

Bine, nici celelalte județe nu stau cu mult mai bine, dar, de exemplu, județul Neamț din fundul Moldovei a încasat anul trecut pentru proiecte europene cam de 100 de ori mai mulți bani decât Satu Mare, adică aproape 20 milioane de lei.

Din cele 8,25 miliarde euro pe care le are la dispoziție prin POR 2014 – 2020, România a reușit să cheltuie anul trecut doar puțin peste 34 milioane euro, adică nici 0,5% din total.

La acest capitol, cel mai bine stă capitala București, cu aproape 160 milioane lei, urmată de județele Neamț și Timiș, dar în apropierea podiumului sunt și județele Brăila, Alba și Dolj, în timp ce județul Satu Mare e spre coada clasamentului, alături de clasicele deja Harghita, Covasna și Vaslui, dar totuși puțin peste Maramureș. Măcar la faza asta i-am bătut! :)))))))

Tags: fonduri  europene  por  
1992 vizite
Distribuie pe