Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Negrești-Oaș va avea în 2018 un buget mai mare și mai generos în investiții
Primăria Negrești-Oaș  - Miercuri, 14 Februarie 2018

Bugetul propus de conducerea Primăriei Negrești-Oaș pentru anul 2018 este în ușoară creștere față de cel de anul trecut și, potrivit declarațiilor primarului Aurelia Fedorca, acesta va cuprinde, din nou, un capitol însemnat destinat investițiilor pentru dezvoltarea orașului.

Proiectul de buget a fost supus consultării publice, iar documentele pot fi accesate pe site-ul Primăriei Negrești-Oaș.

”Ţinta noastră este să menţinem şi anul acesta un buget de investiţii generos, posibil prin atragerea de fonduri de dezvoltare prin PNDL și fonduri europene, pe lângă veniturile proprii la bugetul local.

De asemenea, marșăm pe măsuri de îmbunătățire a colectării impozitelor și taxelor locale datorate de contribuabili, concomitent cu reducerea cheltuielilor de funcționare a Primăriei și instituțiilor subordinate” – a declarat Aurelia Fedorca.

Un capitol important în buget se referă la investițiile în școli, unde au fost cuprinse proiectele privind creșterea eficienței energetice a liceelor, școlilor și grădinițelor din oraș și construirea unei creșe. De asemenea, printr-un proiect finanțat prin PNDL și de la bugetul local, va fi extinsă și modernizată Școala Gimnazială nr.3.

La capitolul infrastructură se regăsesc continuarea lucrărilor pe mai multe străzi, precum și cofinanțarea unor proiecte noi care au fost depuse recent pentru finanțare, privind reabilitarea unor străzi care nu au fost cuprinse în programele de anul trecut, dar și începerea unor lucrări noi de modernizare străzi.

Din fonduri europene, se va lucra la proiectele privind anveloparea a 20 de blocuri din oraș, din cele 50 existente. De asemenea, pe fonduri de cooperare transfrontalieră, a fost depus pentru finanțare un proiect privind construirea unui Centru medical la Negrești-Oaș.

Nu în ultimul rând, se vor finaliza lucrările la stațiunea Luna Șes și Primăria va  face toate demersurile pentru a o pune în funcțiune în acest an.

Unul dintre cele mai așteptate proiecte, pe care conducerea Primăriei dorește să-l finalizeze în anul Centenarului Marii Uniri, este Centrul Multicultural, cu dotările interioare moderne aferente.

Tags: buget  negresti-oas  2018  
2747 vizite
Distribuie pe