Locale Altele
Marti, 26 Ianuarie 2021
Marti, 26 Ian 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Suspiciuni de fraudă în numirea Consiliului de Administrație al Aeroportului Satu Mare
Florin Răchitan  - Luni, 26 Februarie 2018

În condițiile în care mandatul actualului Consiliu de Administrație al Aeroportului Internațional Satu Mare s-a încheiat, consilierii județeni trebuiau să voteze în ședința de luni componența noului CA, din care fac parte, potrivit legii, un reprezentant al Ministerului de Finanțe și șase reprezentanți ai Consiliului Județean, instituție în subordinea căreia se află aeroportul.

În teorie, persoanele selectate să facă parte din Consiliul de Administrație ar trebui să fie reprezentative pentru domeniul respectiv, adică să se priceapă cât de cât la ce se întâmplă într-un aeroport, dar toată lumea știe că astea-s vrăjeli și că, de fapt, membrii CA sunt numiți pe criterii politice.

Prin urmare, vechea componență a CA trebuia schimbată astfel încât să oglindească noua majoritate politică de la conducerea județului. Miza adevărată o reprezintă indemnizația lunară de 2.500 lei brut pe care o ia fiecare membru al CA, bani pentru care trebuie să participe măcar la câte o ședință în fiecare lună și să ridice mâinile, să fie bine să nu fie rău.

Au și fost nominalizate persoanele respective din partea fiecărui partid, inclusiv un băiat care nu mai locuiește demult la Satu Mare și n-are nici o treabă cu aeroportul, dar măcar astfel își va putea plăti biletele de avion când va veni să-și viziteze rubedeniile din provincie.

Până aici totul e ”OK”, combinații de-astea s-au făcut tot timpul, doar că actualii nominalizați pentru CA atâta s-au câcăit și s-au mâcăit până au reușit (majoritatea lor) să-și depună dosarele fix la o zi după expirarea termenului legal în care puteau să facă această procedură.

Mai mult, potrivit observațiilor consilierului județean Ciprian Ardelean, asupra multora dintre documentele depuse în dosarele analizate foarte superficial planează suspiciuni de fraudare, adică nu toate adeverințele par a fi ”pe bune”.

Oricum, procedura a fost viciată prin întârzierea cu care au fost depuse dosarele pentru selecție, dar asta nu a împiedicat comisia formată din funcționari din aparatul intern al Consiliului Județean să dea undă verde pentru numele agreate de noua majoritate politică.

Avocat de profesie, Ciprian Ardelean a atras atenția că, dacă s-ar vota proiectul de hotărâre în forma propusă, Consiliul Județean ar comite o ilegalitate, la care președintele Pataki Csaba a insinuat că PSD-istul ar încerca să ”întoarcă” rezultatul unei selecții făcute de o comisie de specialiști din care fac parte juriști ai Consiliului Județean, reproșându-i că face acuzații ”de o gravitate excepțională”.

”Eu vorbesc de mere, dumneavoastră de pere!” – a fost replica lui Ciprian Ardelean, iar după mai multe asemenea dezbateri filosofice, însuși președintele Pataki Csaba a propus amânarea proiectului respectiv până la clarificarea situației.

Tags: frauda  membri  consiliu  administratie  aeroport  satu mare  
1313 vizite
Distribuie pe