Locale Altele
Joi, 19 Iulie 2018
Joi, 19 Iul 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Autobuze Mercedes de ultimă generație. Nu la Satu Mare, că aici autobuzele doar iau foc în timp ce se scumpesc biletele.
Florin Răchitan  - Vineri, 13 Aprilie 2018

Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță punerea în circulație a 15 autobuze articulate noi, tip Mercedes Conecto G Euro 6.

Noile autobuze au dotări de ultimă generație, precum aer condiţionat, camere video, wi-fi, platformă joasă și alte facilităţi pentru persoanele cu dizabilități – sistem audio care anunță linia și direcția pentru cei nevăzători, landouri pentru copii si alte dotări.

Aceste autobuze au câte 144 de locuri, din care 39 pe scaune și o lungime de 18 metri. Vor deservi liniile cele mai lungi, pe axa E-V.

Astfel, acestea completează parcul auto al CTP, care a beneficiat în ultimii ani de alte 40 de autobuze articulate. În curând, la Cluj-Napoca vor circula și noile autobuze electrice anunțate de Primărie – cu finanțare elvețiană, dar și alte 60 de autobuze nearticulate noi.

”Modernizare înseamnă ridicarea standardului. Satu Mare trebuie să facă un salt pentru a nu mai fi la coada orașelor din Transilvania. E nevoie de idei inovative implementate rapid, cum e transportul public sau amenajarea spațiilor publice. Clujul și Oradea sunt foarte aproape, iar edililor noștri nu le-ar strica niște cursuri. Toți avem de învățat, până la urmă” – sugerează consilierul județean Adrian Cozma.

Propunerea sa vine după ce săptămâna trecută, unul dintre autobuzele second-hand cumpărate recent de Primăria Satu Mare a luat foc în timpul mersului, punând în pericol viața pasagerilor, iar de luni intră în vigoare tarifele majorate la biletele și abonamentele Transurban.

Astfel, prețul biletelor a crescut de la 2 lei la 2,5 lei, iar prețul abonamentelor a crescut de la 65 de lei la 80 de lei.

De asemenea, biletul subvenționat cu o singură călătorie pentru vârstnici a fost eliminat, iar prețul biletului subvenționat cu două călătorii pentru vârstnici a crescut de 2 lei, la 2,5 lei.

Un bilet valabil 24 de ore pentru toate liniile s-a scumpit de la 5 lei la 7,5 lei, iar abonamentul subvenționat pentru elevi, valabil o lună de zile pe toate liniile s-a scumpit de la 33 la 40 de lei.

Totodată, prețul abonamentului nenominal pe toate liniile, valabil o lună, costă 120 de lei, iar cel nominal, eliberat pentru donatorii de sânge crește de la 33 la 40 de lei pe lună.

Tags: autobuze  scumpire  bilete  abonamente  
1344 vizite
Distribuie pe

Curtea de Conturi a pus biciul pe ea, așa că Primăria mai dă un ”ultimatum” proprietarilor clădirilor părăginite din Centrul Vechi
Miercuri, 18 Iulie 2018
Grofii au prezentat miercuri bilanțul pe prima jumătate a mandatului la conducerea Primăriei Satu Mare și, cu un drum, au făcut o manevră specifică lor, să pară că ”țin situația sub control”, când, de fapt, împachetează fum.   continuare

Slugile grofilor se dau jmekeri. Viceprimarul a insultat azi o jurnalistă care a îndrăznit să pună întrebări.
Marti, 10 Iulie 2018
După ce de vreo doi ani bagă periodic pe Facebook și ”într-o anumită parte a presei” același filmuleț...   continuare

Se pare că Apaserv a găsit soluţia să nu se mai surpe Bulevardul Octavian Goga. L-au angajat pe băiatul viceprimăriţei.
Luni, 9 Iulie 2018
Că societatea ce asigură...   continuare

Se construiesc noile locuințe ANL pe strada Poligonului
Miercuri, 27 Iunie 2018
Directorul General al Agenției Naționale pentru Locuințe, Andrei Țurcanu, a făcut miercuri o vizită la Satu Mare. Alături de prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, acesta s-a întâlnit cu proiectantul, dirigintele de șantier...   continuare

Încep lucrările de construcție a podului peste Someș! La Seini.
Luni, 25 Iunie 2018
Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a efectuat azi luni o vizită de lucru la locaţia podului peste Someş care va lega oraşul Seini din judeţul Maramureş...   continuare