Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Autobuze Mercedes de ultimă generație. Nu la Satu Mare, că aici autobuzele doar iau foc în timp ce se scumpesc biletele.
Florin Răchitan  - Vineri, 13 Aprilie 2018

Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță punerea în circulație a 15 autobuze articulate noi, tip Mercedes Conecto G Euro 6.

Noile autobuze au dotări de ultimă generație, precum aer condiţionat, camere video, wi-fi, platformă joasă și alte facilităţi pentru persoanele cu dizabilități – sistem audio care anunță linia și direcția pentru cei nevăzători, landouri pentru copii si alte dotări.

Aceste autobuze au câte 144 de locuri, din care 39 pe scaune și o lungime de 18 metri. Vor deservi liniile cele mai lungi, pe axa E-V.

Astfel, acestea completează parcul auto al CTP, care a beneficiat în ultimii ani de alte 40 de autobuze articulate. În curând, la Cluj-Napoca vor circula și noile autobuze electrice anunțate de Primărie – cu finanțare elvețiană, dar și alte 60 de autobuze nearticulate noi.

”Modernizare înseamnă ridicarea standardului. Satu Mare trebuie să facă un salt pentru a nu mai fi la coada orașelor din Transilvania. E nevoie de idei inovative implementate rapid, cum e transportul public sau amenajarea spațiilor publice. Clujul și Oradea sunt foarte aproape, iar edililor noștri nu le-ar strica niște cursuri. Toți avem de învățat, până la urmă” – sugerează consilierul județean Adrian Cozma.

Propunerea sa vine după ce săptămâna trecută, unul dintre autobuzele second-hand cumpărate recent de Primăria Satu Mare a luat foc în timpul mersului, punând în pericol viața pasagerilor, iar de luni intră în vigoare tarifele majorate la biletele și abonamentele Transurban.

Astfel, prețul biletelor a crescut de la 2 lei la 2,5 lei, iar prețul abonamentelor a crescut de la 65 de lei la 80 de lei.

De asemenea, biletul subvenționat cu o singură călătorie pentru vârstnici a fost eliminat, iar prețul biletului subvenționat cu două călătorii pentru vârstnici a crescut de 2 lei, la 2,5 lei.

Un bilet valabil 24 de ore pentru toate liniile s-a scumpit de la 5 lei la 7,5 lei, iar abonamentul subvenționat pentru elevi, valabil o lună de zile pe toate liniile s-a scumpit de la 33 la 40 de lei.

Totodată, prețul abonamentului nenominal pe toate liniile, valabil o lună, costă 120 de lei, iar cel nominal, eliberat pentru donatorii de sânge crește de la 33 la 40 de lei pe lună.

Tags: autobuze  scumpire  bilete  abonamente  
2362 vizite
Distribuie pe