Locale Altele
Miercuri, 2 Decembrie 2020
Mie, 2 Dec 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Autobuze Mercedes de ultimă generație. Nu la Satu Mare, că aici autobuzele doar iau foc în timp ce se scumpesc biletele.
Florin Răchitan  - Vineri, 13 Aprilie 2018

Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță punerea în circulație a 15 autobuze articulate noi, tip Mercedes Conecto G Euro 6.

Noile autobuze au dotări de ultimă generație, precum aer condiţionat, camere video, wi-fi, platformă joasă și alte facilităţi pentru persoanele cu dizabilități – sistem audio care anunță linia și direcția pentru cei nevăzători, landouri pentru copii si alte dotări.

Aceste autobuze au câte 144 de locuri, din care 39 pe scaune și o lungime de 18 metri. Vor deservi liniile cele mai lungi, pe axa E-V.

Astfel, acestea completează parcul auto al CTP, care a beneficiat în ultimii ani de alte 40 de autobuze articulate. În curând, la Cluj-Napoca vor circula și noile autobuze electrice anunțate de Primărie – cu finanțare elvețiană, dar și alte 60 de autobuze nearticulate noi.

”Modernizare înseamnă ridicarea standardului. Satu Mare trebuie să facă un salt pentru a nu mai fi la coada orașelor din Transilvania. E nevoie de idei inovative implementate rapid, cum e transportul public sau amenajarea spațiilor publice. Clujul și Oradea sunt foarte aproape, iar edililor noștri nu le-ar strica niște cursuri. Toți avem de învățat, până la urmă” – sugerează consilierul județean Adrian Cozma.

Propunerea sa vine după ce săptămâna trecută, unul dintre autobuzele second-hand cumpărate recent de Primăria Satu Mare a luat foc în timpul mersului, punând în pericol viața pasagerilor, iar de luni intră în vigoare tarifele majorate la biletele și abonamentele Transurban.

Astfel, prețul biletelor a crescut de la 2 lei la 2,5 lei, iar prețul abonamentelor a crescut de la 65 de lei la 80 de lei.

De asemenea, biletul subvenționat cu o singură călătorie pentru vârstnici a fost eliminat, iar prețul biletului subvenționat cu două călătorii pentru vârstnici a crescut de 2 lei, la 2,5 lei.

Un bilet valabil 24 de ore pentru toate liniile s-a scumpit de la 5 lei la 7,5 lei, iar abonamentul subvenționat pentru elevi, valabil o lună de zile pe toate liniile s-a scumpit de la 33 la 40 de lei.

Totodată, prețul abonamentului nenominal pe toate liniile, valabil o lună, costă 120 de lei, iar cel nominal, eliberat pentru donatorii de sânge crește de la 33 la 40 de lei pe lună.

Tags: autobuze  scumpire  bilete  abonamente  
1965 vizite
Distribuie pe