Locale Altele
Sambata, 24 Octombrie 2020
Sam, 24 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
După ce Adrian Cozma i-a atras atenția, Primăria a iluminat și statuia lui Vasile Lucaciu
Florin Răchitan  - Duminica, 13 Mai 2018

Destul de mare vâlvă a creat pe rețelele de socializare postarea de la începutul săptămânii a consilierului județean Adrian Cozma, care a atras atenția asupra diferențelor cu care sunt puse în valoare (sau nu), prin iluminat arhitectural,  statuile sau monumente reprezentative ale diferitelor etnii din Satu Mare.

El a făcut comparație între proaspăt inaugurata statuie a lui Szechenyi Istvan, iluminată perfect, și cea a memorandistului Vasile Lucaciu din buricul târgului Sătmarului, care era lăsată în beznă totală chiar în anul Centenarului Marii Uniri.

După ce au bagatelizat subiectul, susținând că Adrian Cozma vrea doar să provoace ”derapaje etnice”, apoi cei din conducerea Primăriei Satu Mare au trimis un comunicat de presă în care ziceau că au rezolvat iluminatul arhitectural pentru o duzină de biserici din Satu Mare, dintre care doar vreo 3 ”românești”, și se jurau că fix acum se ocupă și de montarea sistemului de iluminat pentru statuia lui Vasile Lucaciu (serios, noa ;)), până la sfârșitul săptămânii s-a întâmplat minunea: statuia chiar a fost luminată!

”Deci se poate. Dacă vrem se poate. Nu trebuie patimă pentru a rezolva lucruri firești, comunitare” – a subliniat Adrian Cozma într-o nouă postare.

Tags: lumina  statuie  lucaciu  
892 vizite
Distribuie pe