Locale Altele
Miercuri, 19 Februarie 2020
Mie, 19 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ministrul Agriculturii a venit la Satu Mare să combată Pesta Porcină Africană
Prefectura Satu Mare  - Sambata, 2 Iunie 2018

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea a efectuat vineri o vizită de lucru la Satu Mare, cu scopul de a lua la cunoştinţă problemele legate de gestionarea Pestei Porcine Africane cu care se confruntă judeţul nostru.

Cu această ocazie, prefectul judeţului Darius Filip a convocat în şedinţă extraordinară, la ora 19:30, Comitetul Local de Combatere a Bolilor( CLCB).

După ce i-a fost prezentată în detaliu situaţia actuală şi planul de măsuri adoptat la nivel judeţean, ministrul a asigurat membrii CLCB de tot sprijinul său precum şi transmiterea unei informări guvernului.

Cu această ocazie, prefectul Darius Filip i-a înmânat o serie de propuneri de modificări legislative care vin în sprijinul activităţii fondurilor de vânătoare, atât cele de stat, cât şi cele private, precum şi a Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Pe lângă această activitate, ministrul, împreună cu prefectul județului, au mai efectuat și o vizită inopinată în Vama Halmeu pentru a verifica la fața locului modul în care sunt respectate toate normele legale referitoare la tranzitul prin vamă al produselor alimentare.

Reamintim că virusul pestei porcine africane a fost detectat în data de 29.05.2018, într-o probă prelevată de la un porc mistreț găsit mort pe un fond de vânătoare din pădurea Noroieni (la aproximativ 6 km de granița cu Ungaria și 10 km de granița cu Ucraina).

Tags: control  ministru  agricultura  pesta  porcina  
574 vizite
Distribuie pe