Locale Altele
Miercuri, 20 Februarie 2019
Mie, 20 Feb 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Slugile grofilor se dau jmekeri. Viceprimarul a insultat azi o jurnalistă care a îndrăznit să pună întrebări.
Florin Răchitan  - Marti, 10 Iulie 2018

După ce de vreo doi ani bagă periodic pe Facebook și ”într-o anumită parte a presei” același filmuleț cu ”lucrările care se încadrează în grafic” la șoseaua de centură a municipiului Satu Mare, iar în filme se văd doar gropile săpate de arheologi în căutarea de cioante și blide sparte în Evul Mediu, la câteva zile după vizita la fața locului a șefilor de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, când au pierdut ocazia să apară în poze de pus pe Facebook, grofii au convocat marți o conferință de presă în care au explicat cât de tare se implică ei în proiectul cu care, de-altfel, n-au nici o treabă.

Mai mult, au anunțat că de data asta chiar vor începe lucrările, pe bune, prima dată urmând să sape niște gropi pentru pilonii celui de-al ”patrulea” pod peste Someș, în zona Hotelului Dana. Bănuim că asta se va întâmpla cam ca la podul ”al treilea”, unde au băgat pe malul Someșului niște utilaje rămase de pe vremea lui Gheorghiu-Dej și au anunțat pe Facebook că ”se lucrează intens”. După care utilajele au dispărut ;))

Jurnaliștii prezenți la conferința de presă de azi (noi nu, că nu coborâm la acest nivel n.r.) fiind, în general, cu experiență destulă în breaslă, știu foarte bine care-i situația, dar, din motive ”financiare”, le este greu să scrie ce și cum.

Buba s-a spart, însă, în momentul în care o jurnalistă respectabilă nu s-a abținut să nu întrebe ceva de genul: ”Noa bine, bine, dar ce se întâmplă cu despăgubirile”? O întrebare cât se poate de legitimă și actuală, mai ales în contextul recentelor scandaluri cu cetățenii ale căror proprietăți au fost incluse pe lista exproprierilor, dar, așa cum era oarecum de așteptat în acest proiect heirupistic, de scos ochii la fraeri în pregătirea campaniei electorale de anul viitor, nimeni nu are habar câți bani sau când o să-i primească.

Asta încă nici nu ar fi așa mare problemă, că, până la urmă, cei mai mulți vor primi ceva bani mărunți cândva, probabil, cu recomandarea să fie fericiți că vor putea contribui la acest proiect măreț menit să decongestioneze traficul în municipiul Satu Mare, de care noi, ăștia mai bătrâni din presă, tot scriem de vreo 20 de ani ;))

Baiu" e că jurnalista a apăsat un pic pe punctul sensibil, amintind de cei 21 de ”proprietari neidentificați”, care ar urma să bage în jeb aproape un milion de lei de la statul român și, așa cum e lesne de ghicit, printre acești proprietari ”neidentificați” se numără și actuali sau foști jmekeri din Palat. Palatul Administrativ, nu altceva.

Noa, atuncea viceprimarului Adrian Albu i-a scăpat un ”Dacă te freacă în c..., îți dau lista cu exproprierile”! A adresat aceste cuvinte unei doamne care, în ciuda tinereții sale, are deja mulți ani de experiență în presă, relatând de la sute de conferințe ale tuturor primarilor și viceprimarilor care s-au perindat prin Palat în ultimele mandate, dar nimeni nu a fost atât de bădăran cu ea, niciodată. Bine că n-am fost acolo ;))

Tags: viceprimar  badaran  jurnalista  
2716 vizite
Distribuie pe

Pe langa faptul ca exproprierea cum se face la SM este neconstitutionala ( procedura), legea exproprierii mai spune ca despagubirile trebuie achitate in termen de cateva zile de la primirea deciziei si nu dupa ani de zile. Alesii nostri nu ne reprezinta deloc, transforma lucrarea in precampanie electorala.
2018-07-12 07:26:44
József Knoblich
Sunt multe terenuri partial expropriate, deci inseamna ca suprafetele ramase in proprietate privata se pot cultiva? La cultivarea terenurilor ramase pot fi afectate si cele expropriate pentru drum, deoarece nu sunt facute masuratorile cadastrice necesare pentru expropriere. Daca insa terenurile ramase in vecinatatea celor expropriate nu pot fi lucrate, asta inseamna limitarea dreptului la proprietate privata!!! Va rog sa specificati care institutie este responsabila pentru efectuerea masuratorilor, lipsa carora impiedica plata despagubirilor? Cum s-a conceput un asemenea proiect in urma caruia drumul imparte lungitudinal proprietatile private, ramanand colturi de teren pe numele proprietarilor pe ambele parti conform CF-ului . Aceste bucati de teren ramase in vecinatatea drumului nu vor mai avea nici o valoare, mai ales ca exproprierile se refera doar la suprafata efectiva a drumului, iar parcelele de langa drum trebuie sa asigure accesul pe o latime de "X" metri, pe ambele parti, organelor de intretinere a drumurilor. Am inteles somatia domnului viceprimar Albu ca conform legii terenurile sunt deja trecute in proprietatea statului si "vechii proprietari" nu au dreptul de a impiedica demararea lucrarilor. Atunci as dori sa intreb cum se pot folosi bucatile de teren ramase in urma exproprierii si de unde se poate stii delimitarea acestora? Deci atunci si firma de constructii care executa lucrarile sa foloseasca numai strict!!! suprafetele expropriate. Legea nu specifica ca despagubirile trebuie platite doar la finalizarea lucrarilor!!! Exista proprietari carora aceste terenuri reprezinta singura sursa de venit, deci proprietatile fiind sustrase, despagubirile nu se primesc din cauza neefectuarii masuratorilor cadastrale, din care suma ar putea cumpara alte terenuri, practic aceste familii raman fara venituri.
2018-07-11 21:47:36