Locale Altele
Vineri, 25 Septembrie 2020
Vin, 25 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma propune sprijin financiar pentru reconstrucția Casei Memoriale Iuliu Maniu
Florin Răchitan  - Miercuri, 25 Iulie 2018

Consilierul județean Adrian Cozma intenționează să inițieze un proiect de hotărâre prin care să fie sprijinită reconstrucția Casei Memoriale Iuliu Maniu. După cum se știe, de mai bine de un an există o campanie publică pentru salvarea Casei Memoriale Iuliu Maniu.

Adrian Cozma va propune o sumă de bani pe care Consiliul Județean Satu Mare ar urma să o aloce proiectului.

Ministerul Culturii, respectiv Comitetul Interministerial pentru Centenar, nu a acceptat cererea de finanțare depusă prin Direcția pentru Cultură Sălaj, în vederea continuării și finalizării lucrărilor de reabilitare în acest an. „Lipsa banilor nu mai este o scuză, de vreme ce sunt allocate sume imense pentru tot felul de evenimente,  mai mult sau mai puțin relevante pentru sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire“ - a precizat Doina Cociș - directorul Direcției pentru Cultură Sălaj.

Lucrările la reabilitarea Casei Maniu din Bădăcin continuă, în această perioadă, atât pe partea de interior, cât și pe cea de exterior, cu donațiile și fondurile obținute prin intermediul campaniei publice „Salvaţi istoria naţională, salvaţi Casa lui IuliuManiu”.

Tot în aceste zile au fost făcute planuri pentru amenajarea interioară, doctorul Ioan Boilă, singurul descendent direct, care a văzut casa și înainte de 1947, participând la Bădăcin la o întâlnire menită  să ajute la înțelegerea  stării de spirit care domnea acolo, pentru a o reda cât mai fidel în viitoarea organizare a casei, potrivit părintelui Borz, inițiator al proiectului.

O altă vizită a fost făcută de reprezentanții Consiliului Județean Sălaj care, au cerut detalii suplimentare legate de desfășurarea lucrărilor având în vedere că în cursul lunii iunie, la Consiliul Județean Sălaj a fost depus  un nou dosar de finanțare în vederea finalizării lucrărilor de reabilitare în Anul Centenarului, în cadrul  programului „Protecţia monumentelor istorice – grupa B, de pe raza administrativ – teritorială a judeţului Sălaj, aflate în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice de drept privat”, bugetul total al programului fiind de 300.000 de lei.

Tags: casa  memoriala  maniu  adrian cozma  
807 vizite
Distribuie pe