Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Viceprimărița Sătmarului lovește din nou! A purtat aiurea eșarfa tricoloră în Germania.
Florin Răchitan  - Luni, 20 August 2018

După nenumărate scandaluri legate de când și cum trebuie purtată eșarfa tricoloră de către reprezentanții autorităților locale care au acest drept, se pare că viceprimărița noastră tot nu și-a învățat lecția.

Ea a reprezentat municipiul Satu Mare la manifestările de aniversare a nouă secole de la înființarea orașului înfrățit Wolfenbuttel din Germania, prilej cu care și-a postat pe contul personal de Facebook o fotografie în care apare alături de un grup de sași plecați din România, din zona Sibiului.

Problema e că doamna viceprimar Doina Feher poartă eșarfa fix invers, fără să respecte prevederile unei Hotărâri de Guvern emisă încă în 1992 care stabilește foarte clar că ”Eșarfa se poartă peste costum, va fi așezată pe umărul stâng, culoarea albastră fiind dispusă în partea de sus și se va încheia în partea dreaptă a corpului, cu ciucurele în afară”.

Mai mult, se pare că și consilierul local UDMR-ist Ștefan Gati, aflat în spatele viceprimăriței, poartă eșarfa tot invers. Cu cocardă cu tot ;))

Poate singura scuză pe care o au este că, din câte se poate observa în fotografie, eșarfele cu inscripția "Satu Mare", comandate de Primărie, au fost concepute aiurea de la bun început, astfel că dacă le-ar fi purtat pe umărul stâng, conform prevederilor legale, atunci inscripția ar fi fost cu capul în jos și ar fi râs de ei până și nemții. Așa, măcar, râdem noi de ei ;))

Tags: viceprimar  esarfa  tricolor  
2207 vizite
Distribuie pe