Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Sătmăreanul Valentin Macec, consul al României la Londra
Florin Răchitan  - Luni, 10 Septembrie 2018

Fostul vicepreședinte (pentru o perioadă scurtă) a Consiliului Județean Satu Mare, Valentin Macec, a fost instalat oficial, vinerea trecută, într-unul dintre cele trei posturi de consuli ai Ambasadei României de la Londra.

El a depus jurământul de credință față de România, împreună cu o colegă din corpul diplomatic românesc, în cadrul unei ceremonii la care a participat întregul colectiv al ambasadei.

”A fost un moment foarte emoționant pentru colegii noștri, doamna Amalia Pufulescu și domnul Valentin Macec, care au jurat să își pună toate calitățile și priceperea în slujba statului și poporului român, promovând și apărând interesele naționale și cele ale cetățenilor români. Pentru noi, toți ceilalți, a fost un prilej de aducere amintire a începutului carierei, dar și de reflecție cu privire la cum ne putem îmbunătății activitatea pentru a duce la îndeplinire obiectivele misiunii” – a declarat ambasadorul Dan Mihalache.


Considerat a fi unul dintre tinerii promițători din politica sătmăreană la începutul anilor 2000, Valentin Macec a fost ”fentat” și eliminat, în urma unei ”schimbări în componența coaliției”, din conducerea Consiliului Județean la scurt timp după instalarea sa în postul de vicepreședinte, în 2009. Atunci a și părăsit județul Satu Mare și a activat în ultimul deceniu în conducerile unor companii naționale precum Tarom sau Transgaz, dar și în Direcția Logistică a Ministerului de Externe, de unde a fost numit recent în postul de consul la Londra.
Tags: consul  londra  valentin macec  
2226 vizite
Distribuie pe