Locale Altele
Luni, 13 Iulie 2020
Luni, 13 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Patru orașe din Ardeal au format Alianța Vestului. Adrian Cozma: ”Încă nu-i târziu nici pentru Satu Mare să se alăture”!
Florin Răchitan  - Miercuri, 3 Octombrie 2018

Patru mari oraşe din regiunea de Vest a României, Cluj-Napoca, Timișoara, Arad și Oradea vor să creeze o asociere în urma căreia să deblocheze dezvoltarea acestei zone. Aceştia nu mai vor să stea la mâna Bucureştiului şi vor accesarea directă, la Bruxelles, a banilor europeni.

„S-a scurs ceva timp de când noi, domnul primar Bolojan (n.r. Oradea), Falcă (n.r. Arad), Boc (n.r. Cluj-Napoca), am convenit să constituim Patrulaterala Vestului. E o structură informală, menită să ne permită, pe de-o parte, să facem schimb de idei între noi, de experiență, dar și să inițiem împreună proiecte mari, care ies din matca celor patru orașe și au impact regional și răsfrângere națională și europeană.

Ce ar însemna să avem o legătură rapidă între cele patru orașe sau o autostradă între cele patru orașe? Pentru că relațiile dintre ele sunt foarte strânse” - a anunțat primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu.

”Bună acțiunea. Birocrația centrală e anevoioasă. În felul acesta se pot obține bani europeni direct de la Bruxelles. Era bine ca Satu Mare să fie pe hartă, dar nu-i târziu” – a scris consilierul județean sătmărean Adrian Cozma într-o postare pe Facebook.

”Consider că aceasta este calea de urmat pentru a atrage fonduri europene, pe proiecte constructive, bazate pe cooperare, nu pe cele care divizează și produc tensiuni în comunitatea locală sau pe altele fantasmagorice pentru care se iau premii inventate, ca în Marea Întrecere Socialistă” – a completat Adrian Cozma.  

Tags: alianta  vestului  adrian cozma  
1754 vizite
Distribuie pe