Locale Altele
Sambata, 25 Ianuarie 2020
Sam, 25 Ian 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Garda Financiară a confiscat un TIR întreg plin cu legume
Florin Răchitan  - Marti, 7 Iulie 2009

Comisarii Gărzii Financiare au început săptămâna trecută o serie de controale, în echipe mixte cu poliţiştii, pentru depistarea transporturilor ilegale de produse agricole, de panificaţie sau accizabile, în special alcool.

 

Încă din prima zi în care au demarat acţiunea, ei au depistat un TIR încărcat cu legume provenite din Ungaria, însă fără nici un fel de documente care să le ateste provenienţa sau calitatea.

Conform prevederilor legale în vigoare, comisarii au confiscat TIR-ul cu legume cu tot. La fel au procedat şi cu câteva microbuze care transportau produse de panificaţie pe ruta Satu Mare – Negreşti-Oaş fără nici un fel de documente de însoţire.

 

În cadrul unei conferinţe de presă, comisarul-şef al Gărzii Financiare, Ioan Şipoş, a anunţat că aceste controale vor continua pe toate drumurile din judeţ, iar amenzile pentru transportatorii prinşi fără acte în regulă pot să ajungă până la 100.000 RON, comisarii având dreptul să confişte integral marfa şi mijlocul de transport.

 

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Mircea Ardelean, a anunţat că în primele două trimestre ale anului 2009 s-a înregistrat o scădere de 3,7% a sumelor încasate la bugetul de stat de la agenţii economici în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul crizei economice.

În acelaşi timp, însă, autorităţile fiscale sătmărene au urcat patru locuri în clasamentul naţional în ceea ce priveşte realizarea planului de încasări în prima jumătate a acestui an.

 

Ca o noutate ce poate fi o surpriză plăcută pentru întreprinzătorii sătmăreni care au treburi de rezolvat la Finanţe, în holul etajului I, unde sunt cele mai multe birouri de relaţii cu publicul, a fost instalat un ecran LCD pe care sunt proiectate în permanenţă noutăţile legislative în domeniul fiscal, precum şi două calculatoare conectate la Internet, de pe care întreprinzătorii pot să-şi depună online, gratuit, bilanţurile financiare. Asemenea calculatoare vor fi instalate în viitor şi la Trezorerie.

Tags: garda  financiara  confiscare  
1316 vizite
Distribuie pe