Locale Altele
Marti, 16 Octombrie 2018
Marti, 16 Oct 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Peste 92% dintre sătmărenii participanți la referendum au votat DA. Degeaba.
Florin Răchitan  - Luni, 8 Octombrie 2018

Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, și președintele Biroului Electoral de Circumscripție nr.32 Satu Mare, judecătorul Remus Nemeș, au prezentat luni, în cadrul unei conferințe de presă, rezultatele finale oficiale ale referendumului ce s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute.

În județul Satu Mare au fost deschise 334 de secții de votare și au fost tipărite 346.882 de buletine de vot, bugetul total al referendumului ridicându-se la aproape 1,3 milioane de lei.

Nu mai puțin de 1.200 de lucrători M.A.I. (polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră) au fost de serviciu în cele două zile de referendum, majoritatea lor având misiunea de a asigura paza secțiilor de votare, iar alții erau în misiuni de ordine publică, dar nu a fost nevoie de intervenția acestora, deoarece nu s-au înregistrat nici un fel de incidente legate de scrutinul electoral.

Un număr de 46.942 sătmăreni, reprezentând 14,89% din numărul total al cetățenilor înscriși pe listele electorale permanente, și-au exercitat dreptul de vot, nu mai puțin de 43.296 votând DA, ceea ce înseamnă 92,3% din totalul voturilor, un procent apropiat de media națională de peste 91%. Au fost și voturi negative, în număr total de 2.972, adică 6,3%, iar 644 buletine de vot au fost anulate.

În 352 de cazuri a fost solicitată urna specială mobilă, sub pază militară. Cele mai multe solicitări, în număr de 200, au venit de la Penitenciarul Satu Mare, 60 de la spitalele din județ, iar restul au fost solicitări individuale.

,,Procedura s-a derulat conform calendarului, cu respectarea dispozițiilor legale. Nu au fost sesizări în scris și nici contestații” - a declarat președintele Biroului Electoral de Circumscripție nr. 32 Satu Mare, judecătorul Remus Nemeș.

Tags: rezultate  referendum  oficial  
642 vizite
Distribuie pe

Satu Mare pregătit pentru referendum
Vineri, 5 Octombrie 2018
Având în vedere organizarea referendumului național pentru revizuirea Constituției din 6 și 7 octombrie 2018, Instituţia Prefectului – Judeţul Satu Mare a coordonat activităţile premergătoare zilelor votului. Toate secţiile de votare au preşedinţi...   continuare

Patru orașe din Ardeal au format Alianța Vestului. Adrian Cozma: ”Încă nu-i târziu nici pentru Satu Mare să se alăture”!
Miercuri, 3 Octombrie 2018
Patru mari oraşe din regiunea de Vest a României...   continuare

Ca de obicei, elevii au început școala fără lapte și corn. Acum se dă vina pe ”o problemă informatică”.
Vineri, 28 Septembrie 2018
Licitația pentru furnizarea laptelui, cornurilor și merelor trebuie reluată din motive tehnice, independente de Consiliul Județean Satu Mare.   continuare

Ministrul Ioana Bran a semnat. Hotel Sport va fi al sătmărenilor.
Vineri, 28 Septembrie 2018
Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, deputat PSD de Satu Mare, a semnat vineri proiectul de hotărâre privind cedarea Hotelului Sport către...   continuare

Sătmăreanul Valentin Macec, consul al României la Londra
Luni, 10 Septembrie 2018
Fostul vicepreședinte (pentru o perioadă scurtă) a Consiliului Județean Satu Mare, Valentin Macec, a fost instalat oficial, vinerea trecută, într-unul dintre cele trei posturi de consuli ai Ambasadei României de la Londra.   continuare