Locale Altele
Luni, 17 Februarie 2020
Luni, 17 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Investiție Apaserv de 200 milioane euro. Toate gospodăriile vor avea apă și canalizare.
Florin Răchitan  - Luni, 5 Noiembrie 2018

După megaproiectele din ultimii ani, prin care au fost racordate la rețelele de apă 75% din gospodăriile orașelor și comunelor deservite de Apaserv (cam două treimi din județul Satu Mare), compania pregătește un nou proiect, cu o investiție record de peste 200 milioane de euro, prin care se dorește acoperirea 100% a tuturor gospodăriilor atât cu alimentarea cu apă, cât și cu canalizarea aferentă, în următorii 5 ani.

Astfel, județul Satu Mare (cel puțin zonele care cad sub administrarea Apaserv din acest punct de vedere) ar îndeplini până în 2023 toate cerințele și standardele impuse de Uniunea Europeană în ceea ce privește alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate prin canalizare.

Anunțul a fost făcut luni, în cadrul unei conferințe de presă organizată de conducerea societății sătmărene, prilej de prezentare a unui bilanț al activității și a planurilor de viitor.

Potrivit declarațiilor directorului general Ioan Leitner, proiectul a fost deja depus și așteaptă aprobarea finanțării prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) și, dacă se va trece de această etapă până la sfârșitul acestui an, din ianuarie încolo se vor putea organiza deja licitațiile pentru atribuirea lucrărilor.

Proiectul presupune extinderea sistemului de alimentare cu apă în zece localități (Satu Mare, Carei, Tășnad, Negrești-Oaș, Halmeu, Turț, Tarna Mare, Cămărzana, Târșolț și Valea Vinului), precum și extinderea cu aproape 450 km a rețelelor de canalizare pe tot cuprinsul județului, dar și construirea a 3 stații noi de epurare a apei uzate, respectiv reabilitarea și extinderea altor două stații existente.

Finanțarea va fi asigurată în proporție de 85% de Uniunea Europeană, restul de 13% vor fi fonduri guvernamentale, respectiv 2% contribuția proprie a primăriilor care au contracte cu Apaserv.

Tags: proiect  investitie  apaserv  
1135 vizite
Distribuie pe