Locale Altele
Miercuri, 5 August 2020
Mie, 5 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sub conducerea ministrului sătmărean Gabriel Leș, România va avea satelit militar propriu
Florin Răchitan  - Joi, 22 Noiembrie 2018

Proaspăt numit în funcție, ministrul sătmărean al Apărării Naționale, Gabriel Leș, s-a întâlnit miercuri seara cu președintele Agenţiei Spaţiale Române (ROSA), Marius-Ioan Piso, și cu o delegație de experți tehnici ai Agenției Spațiale Europene (ESA), subiectul principal al discuțiilor referindu-se la proiectul de realizare a primului sistem satelitar de telecomunicații din România, program coordonat de Ministerul Apărării Naționale.

Experții ESA se află în România la invitația și în sprijinul Agenției Spațiale Române, una dintre instituțiile care participă la realizarea studiului-concept pentru fundamentarea proiectului.

Sistemul satelitar militar de telecomunicații este un proiect strategic de interes național cu aplicare în domeniul comunicațiilor satelitare și tehnologiei avansate ce va asigura acoperirea nevoilor de misiuni ale Ministerului Apărării Naționale și instituțiilor de stat cu atribuții în domeniul securității naționale.

România devine astfel un potențial furnizor de servicii satelitare în zona Balcanilor și la frontiera de sud-est a NATO și deschide noi arii de dezvoltare a industriei aero-spațiale la nivel național.

Tags: satelit  militar  gabriel les  
575 vizite
Distribuie pe