Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Consiliul Judeţean se împrumută cu 110 milioane de lei noi
Florin Răchitan  - Marti, 16 Septembrie 2008

Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de ieri contractarea unui împrumut pe termen lung, de fapt deschiderea unei linii de finanţare în cuantum de 110 milioane de lei noi.
 
Potrivit proiectului de hotărâre, este nevoie de suma asta, pe de o parte pentru a refinanţa un credit contractat în urmă cu trei ani de Consiliul Judeţean în vederea asigurării aportului propriu la realizarea gropii de gunoi a judeţului Satu Mare, iar pe de altă parte pentru finanţarea altor investiţii de anvergură planificate pentru viitor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, a motivat contractarea acestui împrumut prin oportunitatea refinanţării creditului din 2005 în condiţiile existenţei unor oferte mai avantajoase din punct de vedere economic, respectiv prin necesitatea finanţării unor investiţii mari pentru care judeţul Satu Mare nu are, pur şi simplu, destui bani.

Una dintre investiţiile pentru care vor fi cheltuiţi banii din împrumut este modernizarea drumului de ocolire a municipiului Satu Mare prin Sud, care, de fapt, va fi calea de acces către viitoarea groapă de gunoi situată în apropierea satului Gelu. Alţi bani vor fi necesari pentru realizarea staţiunii turistice Luna Şes, precum şi pentru cofinanţarea unor proiecte europene. Banca de la care va fi contractat împrumutul va fi desemnată în urma unei licitaţii, ce se va organiza în viitorul apropiat. În urma licitaţiei, se vor cunoaşte şi condiţiile de creditare. Referitor la acestea, consilierul judeţean Dorin Puie, bancher de meserie, a subliniat, cu destulă ironie, că nu contractarea împrumutului va fi o problemă, ci rambursarea lui.

Tags: consiliu judetean  imprumut  finantare  
2037 vizite
Distribuie pe