Locale Altele
Sambata, 9 Decembrie 2023
Sam, 9 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Fonduri europene pentru prevenirea pestei porcine
Prefectura Satu Mare  - Miercuri, 19 Decembrie 2018

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a convocat miercuri o şedinţă de analiză a oportunităţii finanţării unor proiecte derulate prin AFIR (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale),  având în vedere apariţia spre consultare publică a ghidurilor aferente celor două măsuri care se  vor lansa la începutul anului 2019.

La întâlnire au participat directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Satu Mare – Gabriel Mihali, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare  - Elisabeta Bekessy, şeful Serviciului Teritorial Satu Mare al Poliţiei de Frontieră – cms. şef de poliţie Virgil Crişan, Nicolae Dumuţa – director executiv al Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, precum şi specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean Satu Mare.

Având în vedere evoluţia pestei porcine africane, un interes deosebit îl reprezintă submăsura 5.1   - Sprijin pentru investiţii în acţiuni preventive menite să reducă consecinţele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse şi evenimentelor catastrofale. Aplicanţii eligibili în cadrul submăsurii sunt  entități publice cu atribuții în domeniul sanitar-veterinar, autorități publice care au în administrare punctele de trecere a frontierei, autorități publice care au în administrare drumurile publice și administratori/gestionari publici ai fondurilor cinegetice.

Cheltuielile  eligibile constă în achiziția de instalații de dezinfecție și dezinsecție, echipamente și instrumentar de determinarea și diagnostic, achiziția de mijloace specializate de transport a probelor precum şi cheltuieli cu achiziția de camere frigorifice pentru depozitarea temporară a animalelor sălbatice ucise până la primirea rezultatelor probelor prelevate.

Cealaltă submăsură – 7.4 priveşte investiţii în înființarea, îmbunătățirea sau extinderea serviciilor de bază locale pentru populația rurală, inclusiv pentru petrecerea timpului liber și pentru cultură și infrastructură asociată.

Prefectul a dispus transmiterea de urgenţă a informaţiilor privind investiţiile rurale  către primăriile din judeţ precum şi convocarea unei noi întâlniri la începutul anului 2019 pentru definitivarea strategiei de dotare a autorităţilor din judeţ cu mijloace de prevenire şi combatere a epizootiilor.

Tags: fonduri  europene  pesta  porcina  
1182 vizite
Distribuie pe