Locale Altele
Luni, 25 Mai 2020
Luni, 25 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
De frica protestelor, au început să plombeze drumurile din județ
Florin Răchitan  - Vineri, 1 Februarie 2019

A fost de ajuns o jumătate de iarnă mai serioasă, cât de cât, ca să se ducă naibii toate proiectele ambițioase pentru dezvoltarea infrastructurii, bilanțurile pozitive și sloganele de tip ”noi preluăm doar lucrări de calitate”.

De la începutul săptămânii au început să circule în mediul online filmulețe care arată starea dezastruoasă în care se prezintă multe drumuri din județul Satu Mare odată cu topirea zăpezilor.

Una dintre cele mai grave situații e la Solduba, unde drumul județean, aflat ”în reabilitare” de vreo doi ani, a devenit efectiv impracticabil, iar localnicii de acolo au anunțat că pregătesc un protest,să-și facă auzită vocea, că poate s-or trezi și domnii din Palat.

Mesajul lor a fost preluat de consilierul județean Adrian Cozma, care le-a atras atenția grofilor că există soluții juridice pentru a pune presiune pe firmele care se ocupă cu aceste ”reabilitări” pentru ca acestea să-și îndeplinească obligațiile din contracte, inclusiv cea de a menține drumul practicabil în perioada de derulare a contractelor, iar pentru asta există juriști în Palat, care pentru asta-și iau salariile din bani publici etc.

”Noi trebuie să ținem cont de faptul că ne întâlnim cu oamenii și trebuie să dăm socoteală, nu numai din 4 în 4 ani. Noi suntem aici aleși de oameni și este greu să le explicăm ce se întâmplă. Eu îmbrățișez motivația tehnică pe care o dăm și sunt conștient de ea, dar totuși trebuie acționat cumva, fiindcă eu am fost chiar în week-end acolo și, vă spun, chiar cu mașină de teren este imposibil să circuli în condiții normale” – a spus Adrian Cozma în ședința de miercuri a Consiliului Județean.

Ca prin minune, a doua zi au și apărut utilajele firmelor contractate pe diferite tronsoane de drumuri din județ, iar grofii și slugile lor au umplut Facebookul cu poze despre cât de eficient lucrează acestea. Doar că unii comentatori au observat că principalele unelte folosite de muncitorii supărați că au fost scoși pe teren în toiul iernii au rămas tot mătura și lopata. Desigur, e vorba de o tehnică specială cu mixtură asfaltică la rece, ce știm noi?! :))))))
1050 vizite
Distribuie pe
SosGaraGhilvaci
Dar la gara ghilvaci de ce nu se ?intervine
2019-02-01 11:25:26