Locale Altele
Duminica, 14 August 2022
Dum, 14 Aug 2022
Pistă pentru biciclete până-n Ungaria
Florin Răchitan  - Miercuri, 22 Iulie 2009

Primarul Iuliu Ilyes a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Uniunea Europeană a aprobat, în principiu, finanţarea pentru amenajarea unei piste rezervate bicicliştilor, de-a lungul digului Someşului, până la Fehergyarmat, în Ungaria.

 

Proiectul depus de Primăria Satu Mare, împreună cu Primăria Vetiş, în parteneriat cu Direcţia pentru Protecţia Mediului şi a Apelor Tisa Superioară din Vasarosnameny – Ungaria, a ajuns în stadiul în care trebuie depusă documentaţia tehnică, urmând ca în cursul anului viitor să se realizeze efectiv lucrările.

 

Valoarea totală a finanţării se ridică la 5,5 milioane de euro, iar Satu Mare va beneficia cam de jumătate din această sumă.

 

Pe teritoriul judeţului Satu Mare, pista va avea o lungime de 18 km, pe malul stâng al Someşului, de la intrarea în municipiu dinspre Păuleşti până la graniţa cu Ungaria, trecând şi prin Vetiş.

În municipiul Satu Mare, în cadrul aceluiaşi proiect, va fi amenajată şi o pistă paralelă pentru biciclişti, pe malul drept al Someşului, de la Podul Golescu până la staţia de epurare de la ieşirea din oraş. Pista se va continua pe teritoriul Ungariei până la Fehergyarmat, prin Csenger.

Tags: pista  biciclete  dig  somes  ungaria  
1563 vizite
Distribuie pe