Locale Altele
Duminica, 27 Septembrie 2020
Dum, 27 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Biblioteca Județeană se mută în clădire nouă! Parlamentul a aprobat 12 milioane lei.
Florin Răchitan  - Vineri, 15 Februarie 2019

În sfârșit o veste bună în odiseea Bibliotecii Județene Satu Mare! După ce în ultimii aproape 30 de ani, Consiliul Județean a plătit sume colosale din bani publici pentru chiria în clădirea retrocedată Federalcoop (în ultimii ani aproape 12.000 euro/lună!!!), lucrurile par să se rezolve odată cu aprobarea unei sume suficiente pentru achiziția unei clădiri noi care să adăpostească această instituție de cultură.

În ședința de joi a camerelor reunite ale Parlamentului s-a votat un capitol în proiectul de buget ce prevede suma de 12 milioane de lei pentru mutarea Bibliotecii Județene Satu Mare într-o clădire nouă, pentru care nu se va mai plăti chirie.

Anunțul a fost făcut cu un selfie, târziu în noapte, în timp ce ședința era încă în desfășurare, de senatorul UDMR Turos Lorand și a fost confirmat de deputatul liberal Romeo Nicoară.

Se pare că această finanțare este rezultatul negocierilor dintre UDMR și coaliția de guvernare PSD – ALDE, în condițiile în care inițial nu era prevăzută în proiectul de buget, dar a apărut în forma propusă de Guvern la sfârșitul săptămânii trecute, iar acum a fost votată fără probleme de majoritatea parlamentarilor.

Suma de 12 milioane este prevăzută în bugetul pe acest an, astfel că cei din conducerea județului Satu Mare pot să demareze procedurile pentru achiziția unei clădiri. Nu se știe încă ce variantă vor alege, deoarece anul trecut era vorba să mute cel puțin o parte a bibliotecii în sinagoga din vecinătate, pe strada Decebal, dar e posibil să găsească o altă soluție.

Tags: biblioteca  judeteana  satu mare  
1305 vizite
Distribuie pe