Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Bugetul pe anul 2019 a fost adoptat cu majoritate covârșitoare de voturi. Inclusiv de la UDMR.
Florin Răchitan  - Vineri, 15 Februarie 2019

După îndelungi dezbateri pe probabil cel mai complex buget din istoria postdecembristă a României, camerele reunite ale Parlamentului au acordat vineri votul final pe proiectul propus de Guvern, căruia i s-au adus ”îmbunătățiri” în urma negocierilor și amendamentelor propuse de partidele politice.

Acesta a fost aprobat cu 275 de voturi pro, cu peste două ori mai multe față de cele contra. Practic, pentru buget au votat atât partidele din coaliția de guvernare, cât și parlamentarii UDMR, singurul reprezentant al Sătmarului în forul legislativ al țării care s-a opus adoptării bugetului în această formă fiind deputatul liberal Romeo Nicoară.

E adevărat, se pare că UDMR a negociat la sânge și a obținut, pe lângă finanțarea unor obiective importante din câteva zone cu comunități maghiare mari (între acestea fiind inclusă și achiziția unei clădiri noi pentru Biblioteca Județeană Satu Mare), asigurarea sumelor necesare pentru dezvoltarea rețelei de autostrăzi, cu accent special pe cele din Transilvania, dar și compensarea pierderilor bugetare pe care le-ar suferi primăriile care vor prelua unele cheltuieli sociale, precum plata indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități, respectiv ale însoțitorilor acestora.

Pentru Satu Mare s-a mai aprobat și finanțarea de 60 milioane de lei prevăzută de Guvern pentru continuarea lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului reședință de județ.

Tags: buget  adoptat  parlament  
971 vizite
Distribuie pe