Locale Altele
Duminica, 29 Ianuarie 2023
Dum, 29 Ian 2023
Programul ”Satu Mare te așteaptă acasă” prezentat la Ambasada României de la Londra
Consiliul Județean Satu Mare  - Duminica, 7 Aprilie 2019

„Satu Mare te așteaptă acasă” a ajuns și la Londra. Proiectul se adresează cetățenilor români din diasporă, plecați din Satu Mare, în întâmpinarea cărora autoritățile sătmărene vin cu oferte concrete de joburi din partea angajatorilor din județ.

Organizat vineri de către Consiliul Județean Satu Mare, Primăria municipiului Satu Mare, în parteneriat cu Ambasada României la Londra, la sediul Institutului Cultural Român (ICR) din Londra, evenimentul a reprezentat oportunitatea ideală de a oferi informații punctuale despre evoluția dezvoltării județului Satu Mare, iar publicul evenimentului a redescoperit județul Satu Mare ca fiind unul atractiv, cu locuri de muncă pentru specialiști, cu multiple activități pentru petrecerea timpului liber, un loc potrivit pentru întemeierea unei familii.

Evenimentul din capitalaMarii Britanii a fost deschis de Magda Stroe, directorul ICR Londra. Inițiatorul acestei acțiuni, Valentin Macec, consul la Ambasada României la Londra, a prezentat delegația sătmăreană participantă la acest eveniment, iar apoi a dat cuvântul șefului delegației, Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare. Șeful delegației i-a salutat pe sătmărenii care muncesc și studiază în Londra și a prezentat în detaliu proiectele Consiliului Județean Satu Mare, cele aflate în derulare, dar și cele care urmează să se dezvolte în municipiul Satu Mare și în județ. Pataki Csaba a pus accent pe descrierea proiectelor privind centurile ocolitoare ale municipiilor Satu Mare și Carei, construirea noului corp de clădire al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și a prezentat numeroasele proiecte transfrontaliere care prind contur în județul Satu Mare.

Proiectul , dezvoltat în comun de Primăria municipiului Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare, a fost prezentat auditoriului de către administratorul public al județului Satu Mare, Nagy Szabolcs. Pe această platformă de joburi, dedicată sătmărenilor, în prezent sunt înregistrate zeci de companii sătmărene care își prezintă oferta de locuri de muncă, iar informațiile sunt actualizate continuu. 

“Prin acest proiect ne-am propus să creem o punte de legătură între companiile din județ și sătmărenii care muncesc în străinătate, contribuind astfel la accesul direct către cele mai bune oferte ale angajatorilor sătmăreni” -  a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Robert Marin, consul al ambasadei, a expus şi a detaliat evoluţiile temei  Brexit, reiterând preocuparea şi grija ambasadei pentru statutul cetăţenilor români din Marea Britanie.

În încheierea evenimentului, participanții au fost poftiți la o gustare tradițională cu pălincă din Oaș și vin de Dobra, partea artistic fiind asigurată de reprezentanți ai Școlii de Arte Satu Mare. Acest moment a fost o bună ocazie a delegației sătmărene de a purta discuții cu sătmărenii adoptați de comunitatea londoneză, reușind astfel să se pună la curent cu problemele cu care se confruntă cetățenii români care muncesc și trăiesc în Marea Britanie.

Din delegația sătmăreană, alături de Pataki Csaba și Nagy Szabolcs, au mai făcut parte consilierii județeni Carmen Dobra, Gheorghe Ciocan, Máté Kovács și Pintér Jozsef.

Tags: program  diaspora  ambasada  londra  satu mare  
1337 vizite
Distribuie pe
Galina
Unde a fost postata oferta locurilor de munca pentru romanii plecati in strainatate? ca sa stie si ei ce primesc daca se intorc....
2019-04-09 16:04:56
Galina
Cati romani care lucreaza in Londra au fost prezenti la intalnire?
2019-04-09 16:03:02