Locale Altele
Sambata, 24 Octombrie 2020
Sam, 24 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La Satu Mare, premierul Viorica Dăncilă a promis sprijin pentru primari și fermieri
Veronica Bretan, Florin Răchitan  - Sambata, 11 Mai 2019

Sala mare de ședințe a Palatului Administrativ a fost arhiplină sâmbătă seara, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o premierul României, Viorica Dăncilă, cu reprezentanții autorităților locale și ai mediului de afaceri din județ.

O bună parte dintre participanți au fost fermieri, iar agricultura a fost una dintre principalele teme dezbătute în ședința la care au fost prezenți și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, dar și un secretar de stat din Ministerul Agriculturii.

Un moment care a descrețit frunțile tuturor a fost declarația de dragoste făcută doamnei prim-ministru de un admirator în etate, care mai avea puțin și o cerea în căsătorie ;)) 

,,Am venit la Satu Mare pentru a vorbi de realizări, despre proiecte și pentru a vedea ce vă preocupă și ce obstacole sunt în domeniul în care dumneavoastră activați. Știu că foarte mulți primari au accesat fonduri guvernamentale și vreau să-i îndemn să acceseze și Fondul de Dezvoltare și Investiții. Dacă pentru noi programul de guvernare este important, sunt convinsă că fiecare primar a mers în comunitatea lui cu un program local și vreau să știe fiecare primar că Guvernul îi va susține în acest demers. Vreau să le mai spun primarilor că voi adopta, prin Ordonanță de Urgență, noul Cod Administrativ” - a anunțat premierul Viorica Dăncilă.

,,Un lucru extrem de important este că datorită acestui Guvern am avut la dispoziție subvențiile la timp, nu am întârziat deloc” - a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu.

În aceeași ordine de idei, premierul Viorica Dăncilă le-a vorbit fermierilor despre noile măsuri adoptate de Guvern prin care se deschid noi piețe pentru exportul produselor românești, despre succesul programului de sprijinire a producătorilor de tomate, dar și despre intenția Guvernului de a micșora și mai mult TVA, de la 9% în prezent la doar 5%, pentru produsele bio și produsele tradiționale românești.

Concluzia participanților a fost că au asistat la un dialog constructiv, în cadrul căruia s-a discutat despre realizările guvernării și despre programul de guvernare, iar primarii, reprezentanții fermierilor și ai mediului de afaceri au făcut propuneri de îmbunătățire a situației în domeniile lor de activitate.

”În urma dialogului putem veni cu soluții care să se plieze pe realitatea existentă, vor fi căutate soluții pentru problemele reclamate de cei care le-au ridicat” - a declarat premierul.

Viorica Dăncilă a amintit și de marile proiecte de infrastructură derulate în județul Satu Mare, precizând că constructorii trebuie să respecte ritmul impus de Guvern, pentru că românii nu mai au timp să aștepte. Una dintre cele mai mari probleme identificate a fost lipsa forței de muncă, sens în care Viorica Dăncilă a declarat că trebuie create condițiile pentru ca românii să se poată întoarce acasă.




831 vizite
Distribuie pe