Locale Altele
Vineri, 1 Iulie 2022
Vin, 1 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cum negociază grofii cu slugile lor bugetul județului Satu Mare pe 2019. Nicicum nu-i bine ;))
Florin Răchitan  - Miercuri, 22 Mai 2019

Știm că bugetul unui județ trebuie dezbătut de forțe politice responsabile, care-și trimit, în urma votului cetățenilor, reprezentanți în comisiile de specialilate ale Consiliului Județean, respectiv ale consiliilor locale, să dezbată lucrurile, să fie bine să nu fie rău bla, bla...

Noa, în realitate, reprezentanții grofilor s-au întâlnit miercuri dimineața cu reprezentanții slugilor lor chiar în biroul unuia dintre vicepreședinții Consiliului Județean din Palatul Administrativ din Satu Mare, să vadă ce să facă cu cele 28,5 milioane de lei din cotele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetului județului Satu Mare pe 2019.

Nimeni nu știe că what a fuck is this, dar e vorba de bani mulți, distribuiți de Guvernul PSD, care se împart, bineînțeles, fără criterii politice (not ;)), iar asupra sumelor trebuie să cadă de acord, în prima fază, băetzii care conduc județul (reamintim: UDMR + PNL).

Redistribuiri de-astea de TVA s-au făcut în fiecare an, iar în cel mai bun caz presa locală a băgat o listă primită de la Palat cu sumele primite de fiecare primărie din județ, la care se putea da Like că ăia din Socond, de exemplu, o primit bani să repare acoperișu la căminul cultural.

În acest an, însă, treaba e un pic mai complicată! Nu degeaba s-a amânat luarea unei decizii, deși, cu tot cu întârzierile din Parlament, bugetul României pe 2019 este votat deja de două luni de zile, dar primarii tot nu știu câți bani vor primi din cotele defalcate din TVA. La mijocul fucking anului 2019!!!

După cum am zis, nu degeaba. Tocmai se apropie alegerile europarlamentare, iar băetzii cu votul etnic au emoții că poate nu vor prinde nimik tura asta, de aceea e musai să amâne luarea unei decizii, că nu știu cu cine vor fi ”prieteni” după 26 mai 2019.

Pe de o parte, ar vrea să dea mai mulți bani la primarii PSD, cu care sunt prieteni  din 1990, cu scurte ”pauze”, chiar dacă fac acum pe fata mare, dar pe de altă parte sunt conștienți că ar trebui să dea mai mulți bani la actualii lor aliați politici, cărora le datorează, printre altele, funcțiile din care fac ei pe jmekerii acum.

Se pare că la ședința secretă de azi nu au reușit nicicum să-i mulțumească pe aliații lor politici, ceea ce-i va costa foarte scump în perioada următoare (numa zicem ;)), dar faza și mai tare e că nici primaru UDMR al municipiului Satu Mare nu a plecat foarte mulțumit de la întâlnirea secretă. Dimpotrivă ;))

Urmează ședința Consiliului Județean în care se va oficializa împărțeala banilor de la ședința secretă de azi. După care Jihadu" pe ei!!!

Tags: distribuire  buget  judet  satu mare  
1746 vizite
Distribuie pe