Locale Altele
Sambata, 4 Februarie 2023
Sam, 4 Feb 2023
Consilierul municipal Ciprian Crăciun: Primăria Satu Mare aruncă banii cetățenilor pe amenzi la CSM
Florin Răchitan  - Miercuri, 29 Mai 2019

Ca un fel de follow up la articolul nostru de anul trecut, în care dezvăluiam cum a fost executat silit clubul sportiv aflat în subordinea Primăriei Satu Mare pentru plata unor penalități de întârziere de vreo 30.000 de euro în urma unei datorii de doar 1.000 de euro, consilierul local Ciprian Crăciun anunță încă o risipă de vreo 35.000 de euro din bani publici.

Potrivit unei postări a acestuia pe Facebook, CSM Satu Mare a fost obligată să îl despăgubească pe antrenorul portughez Jose Araujo cu 30.000 euro, după doi ani de litigii la Curtea de Apel București, unde instanța i-a dat dreptate antrenorului portughez și a constatat că fost îndepărtat ilegal de la conducerea echipei satmarene.

In acest caz au fost audiați mai mulți martori, instanța obligând clubul la plata sumei mai sus menționate, care reprezintă salariul antrenorului pentru anul 2017-2018 și penalități de intarziere,  sentința fiind definitivă și executorie.

O altă amendă vine de la Comisia de Apel a Federației Romane de Baschet, care a publicat decizia in cazul apelului formulat de Clubul Sportiv Municipal impotriva deciziei din data de 03.04.2019 a CCLTO, prin care clubul satmarean, jucătoarele, antrenorul principal și reprezentantul clubului au fost amendați cu 12.000 euro pentru neparticiparea echipei la ceremonia de închidere și festivitatea de premiere pentru decernarea medaliilor la sfârșitul finalei Cupei României, ediția 2018-2019.

Comisia a hotărât, intr-un final, anularea sanctiunilor dispuse în sarcina jucatoarelor, a antrenorului si a reprezentantului clubului, rămânând astfel ca amenda de 5.000 euro să fie plătită de catre CSM Satu Mare.

Toate aceste amenzi sunt plătite de catre Primaria Municipiului Satu Mare din taxele plătite de către contribuabili.

”Întreb conducerea Primăriei Satu Mare, formată din binomul PNL - UDMR, dacă oare pentru plata acestor cheltuieli s-au majorat taxele și impozitele locale? Sau la CSM se pot face chiar orice cheltuieli pentru că... prietenii stiu de ce?” – se întreabă, retoric, consilierul municipal Ciprian Crăciun.

Tags: risipa  bani  publici  csm  ciprian craciun  
1339 vizite
Distribuie pe