Locale Altele
Vineri, 28 Februarie 2020
Vin, 28 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
UDMR a pregătit un tun imobiliar la Satu Mare, consilierii locali PSD refuză să-l voteze
Florin Răchitan  - Joi, 30 Mai 2019

Tânărul nostru coleg Adrian Caraba a dezvăluit un tun imobiliar pus la cale de grofi cu ajutorul slugilor lor, dar se pare că după presiunea mediatică pusă pe ei în ultimele zile, proiectul pică.

Este vorba despre intenţia de cumpărare a sediului UDMR din buricul târgului Sătmarului la un preţ ridicol pentru zona respectivă, după ce formaţiunea reprezentativă a maghiarilor a închiriat imobilul respectiv, la un tarif simbolic, în ultimii 30 de ani. Ca să nu bată la ochi, proiectul a fost propus de viceprimarul liberal Adrian Albu, dar se pare că a fost retras în ultima clipă de pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local Satu Mare.

Cu două ore înainte de începerea şedinţei, grupul consilierilor locali PSD ne-a transmis un comunicat de presă în care a prezentat detaliile proiectului şi decizia lor de a refuza să voteze aşa ceva, ceea ce ar anula automat proiectul, deoarece, fiind vorba înstrăinarea unui imobil din patrimonial public al municipiului Satu Mare, ar fi nevoie de o majoritate absolută de două treimi a voturilor din Consiliul Local, însă UDMR şi PNL nu dispun de această majoritate nici dacă i-ar “cumpăra” sau i-ar şantaja cumva pe colegii lor de la ALDE.

Prezentăm în continuare luarea de poziţie a grupului consilierilor locali PSD:

Grupul consilierilor municipali PSD Satu Mare nu va vota proiectul privind vânzarea sediului UDMR la preț de 2 apartamente: ”Nu putem fi părtași la un tun imobiliar”!

Grupul consilierilor PSD din Consiliul Local al Municipiului Satu Mare nu va vota proiectul de hotărâre inițat de viceprimarul PNL Adrian Albu privind vânzarea sediului în care funcționează UDMR Satu Mare către formațiunea politică, deoarece prețul a fost subevaluat, iar facilitățile propuse pentru achitarea prețului sunt inadmisibile.

În primul rând, prețul imobilulul a fost cu mult subevaluat! Imobilul în care funcționează UDMR Satu Mare, situat pe strada Mihai Viteazul nr. 10, are o surafață de 448,25 mp și un teren aferent în suprafață de 349,5 mp. Prețul de vânzare propus de 132.100 euro este cu mult sub valoarea pieței, având în vedere că este vorba despre o clădire situată în plin centrul orașului și figurează pe lista monumentelor istorice.  O simplă cercetare de piață ne arată că la prețul propus se tranzacționează imobile cu suprafețe mult mai mici, de 150-200 mp, și că la acest preț se pot cumpăra maxim două apartamente, nu un sediu de aproape 450 mp în zona cea mai bună a orașului.

În al doilea rând, facilitățile propuse pentru vânzarea imobilului, respectiv 33% avans și diferența în rate pe o perioadă de 3 ani, ridică semne mari de întrebare.

Este inadmisibil ca o Primărie condusă de UDMR și PNL, care nu acordă facilități fiscale firmelor, ba chiar stabilește cele mai mari impozite din regiune, să aplice dubla măsură când vine vorba de a beneficia de facilități pentru partidele din care fac parte.

Având în vedere aceste aspecte, consilierii municipali PSD Satu Mare nu pot fi părtași la acest tun imobiliar pus la cale de UDMR și PNL și solicită consilierilor locali de la celelalte partide, care încă mai au coloană vertebrală, demnitate și onoare, să nu susțină acest proiect de hotărâre.

Tags: tun  imobiliar  sediu  udmr  
700 vizite
Distribuie pe