Locale Altele
Luni, 25 Septembrie 2023
Luni, 25 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Fonduri suplimentate pentru aparatură medicală la Spitalul Județean Satu Mare
Consiliul Județean Satu Mare  - Joi, 6 Iunie 2019

Ministerul Sănătății a suplimentat fondurile pentru achiziționarea aparaturii medicale și echipamentelor de urgență în sănătate, pentru spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean Satu Mare, cu 7,4 milioane de lei.

După ce în urmă cu două săptămâni Ministerul Sănătății a stabilit repartizarea a 12,2 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș și Spitalul de Pneumoftiziologie, autoritatea de stat în domeniul sănătății publice a decis să crească valoarea acestei sume la 19,6 milioane de lei.

Astfel, pe lista cu aparaturi și echipamente medicale pentru Spitalul Județean de Urgență Satu Mare se mai regăsesc un computer tomograf, un instrumentar laparoscopic și aparatură laparoscopică, cinci incubatoare cu servocontrol, un fibroscan, un sistem de ultrasonografie performant, aparat de curățat cu ultrasunete pentru instrumentar, aparat de sigilat pungi rotativ, două mese de împachetat, două mașini de spălat și dezinfectat, precum și o stație de tratare apă și o trusă videoendoscopie pentru ERCP.

Listei pentru Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș i-au fost adăugate alte 9 aparaturi necesare unității sanitare: un mamograf, un sistem complet  de video-endoscopie cu gastroscop și colonoscop, două ventilatoare mecanice, un defibrilator automat cu pacemaker extern integrat, două sisteme de încălzire externă a pacientului, un electrocardiograf cu 12 canale și un sistem de intubație dificilă și de rutină.

Ministerul Sănătății a suplimentat și necesarul Spitalului de Pneumoftiziologie cu 180 de paturi de spital, două poligrafe, un plestimograf, un aparat automat sterilizare endoscoape, două instalații gaze medicale și un videofibrobronhoscop.

Cele 19,6 milioane de lei prevăzute în total pentru spitalele din subordinea Consiliului Județean Satu Mare provin din fondurile alocate de la bugetul  de stat pe anul 2019. Suma reprezintă 90% din valoarea echipamentelor medicale, diferența fiind asigurată de către Consiliul Județean Satu Mare.

Tags: fonduri  spital  satu mare  
1353 vizite
Distribuie pe