Locale Altele
Duminica, 5 Iulie 2020
Dum, 5 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma propune un traseu alternativ care i-ar ajuta pe cei blocați pe ”Autostrada Codrului”
Florin Răchitan  - Vineri, 28 Iunie 2019

La ședința de joi a Consiliului Județean Satu Mare, consilierul Adrian Cozma a propus o soluție alternativă pentru a rezolva temporar situația de pe Drumul Județean 193 A Satu Mare – Homoroade, cunoscut deja sub numele de ”Autostrada Codrului”.

Se știe că lucrările de reabilitare ale acestui drum au fost abandonate, după ce firma contractată de Consiliul Județean a intrat în insolvență, iar acum zeci de mii de locutori ai satelor din zonă se chinuie zilnic pe această arteră de circulație, singura care-i leagă de capitala județului, dar care arată mai rău ca poteca pe care vine ciurda de pe câmp.

Pentru a le ușura situația și a le asigura o rută alternativă, măcar până se rezolvă ceva cu Autostrada Codrului, consilierul județean Adrian Cozma a propus ca drumul de pământ care leagă localitatea Rușeni de Cionchești să fie asfaltat. Astfel, locuitorii din Tătărăști și Rușeni ar putea să ajungă pe acest drum până la Cionchești, adică foarte aproape de Satu Mare, în timp ce localitatea Amați ar avea alternativa spre drumul comunal, spre Ambud.

În felul acesta, asfaltând doar 2 km de drum de pământ s-ar putea oferi rute alternative prin care zeci de oameni ar putea să ajungă mai ușor la Satu Mare, respectiv spre satele lor, fără să mai îndure calvarul Autostrăzii Codrului.

Costul aproximativ al acestei lucrări ar fi de 2 milioane de lei/km, bani pe care Consiliul Județean i-ar putea lua din fondul de rezervă al bugetului, fond în care chiar ieri au intrat 2,5 milioane de lei.

,,Este o distanță de aproximativ 2 km, acel drum, din câte știu, nu este cuprins în PNDL, este un drum județean care ne interesează, care din punctul meu de vedere ar rezolva  o mare parte din problemă” - a afirmat Adrian Cozma

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, i-a răspuns că trebuie demarată aceeași procedură de licitație ca și în cazul Autostrăzii Codrului, dar Adrian Cozma i-a atras atenția că, în mod evident, lucrările de asfaltare a unui tronson de 2 km ar dura mult mai puțin decât lucrările complexe de reabilitare pe zeci de km, astfel că localnicii din satele Codrului ar putea fi ajutați mai repede.

Tags: alternativa  drum  codru  adrian cozma  
683 vizite
Distribuie pe