Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Lucrări de ”modernizare” pe drumul Tătărăști – Vii. Codrenii trebuie să se mulțumească cu criblură
Florin Răchitan  - Joi, 4 Iulie 2019

”Mircea, fă-te că lucrezi”! Celebra replică de dinaintea primei transmisii in direct a Televiziunii Române Libere din 22 Decembrie 1989 s-ar fi putut rosti și în timpul ”controlului la fața locului” al șefilor Consiliului Județean Satu Mare pe drumul ce leagă Tătărăști de Viile Satu Mare, după ce ”au băgat în bălării” așa-numita Autostrada Codrului, aducându-i la disperare pe localnicii din satele de pe traseul DJ 193 A.

Anunțul oficial și triumfal al Consiliului Județean sună așa: Au început lucrările de modernizare a porțiunii de drum județean cuprinsă între Viile Satu Mare și Tătărești, tronson care face parte din proiectul de investiții „Modernizarea drumului județean DJ195 Ardud - Viile Satu Mare -Tătărești – Necopoi - Cărășeu, tronson II Viile Satu Mare-Tătărești”.

Prin proiectul de investiții, finanțat din fonduri PNDL II, se realizează lucrări complexe care încep de la fundație și se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi, consolidarea unui pod, accese la gospodării, amenajare drumuri laterale, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră etc. Contractul prevede lucrări pe o lungime de 4,2 km. În valoare totală de 5,5 milioane de lei cu TVA, lucrarea are o durată de execuție de 9 luni.

Modernizarea acestui drum judeţean va asigura un acces facil între localitățile Tătărești și Viile Satu Mare, precum și o variantă temporară mai confortabilă din punct de vedere al condițiilor de circulație, pentru cei care parcurg traseul Tătărești – Necopoi – Homoroade - Solduba, spre Satu Mare, până la finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 193A.

Totodată, conducerea Consiliului Județean Satu Mare informează participanții la trafic că în cursul zilei de marți au fost verificate și lucrările de întreținere care se realizează pe drumul județean DJ 193A, iar împreună cu firma executantă, SC Diferit SA, s-a găsit o soluție provizorie de îmbunătățire a condițiilor de circulație în zonele de intravilan ale localităților Amați, Rușeni și Tătărești, până la reluarea investiției de modernizare.

Astfel, pentru îmbunătățirea suprafeței de rulare rutieră și reducerea emisiilor de praf, se va așterne un strat de emulsie și criblură. Lucrările vor începe în data de 10 iulie 2019.

Tags: lucrari  drum  tataresti  
1119 vizite
Distribuie pe