Locale Altele
Sambata, 29 Februarie 2020
Sam, 29 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grofii vor umple cu pavaje tot Centrul Nou, cică! La primăvară ;))
Florin Răchitan  - Marti, 30 Iulie 2019

La firma de casă a Primăriei Satu Mare s-a destupat azi șampanie la auzul veștii că primarul Kereskenyi Gabor a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Centrului Nou al municipiului.

Adică pentru instalarea de pavaje în valoare totală de 4 milioane de euro. La care se adaugă alte 3 milioane de euro pentru construirea unei pasarele pietonale și de biciclete peste Someș, care să facă legătura între Centrul Nou și mall-ul NEPI, chiar dacă inițial era vorba că mall-ul suportă cheltuielile pentru această investiție.

Edilul-șef și city-managerul Maskulik Csaba și-au exprimat speranța că în câteva săptămâni o să apară și ofertanții la licitația pentru desemnarea firmei ”serioase” care va efectua lucrările, ceea ce înseamnă că sunt prea puține șanse să se apuce de ele efectiv în cursul acestui an.

Tot ei au amintit că în acest an au reușit să semneze, cu chiu cu vai, contracte de finanțare în valoare de 47 milioane de lei, adică în jur de 10 milioane de euro din cele 27 milioane de euro pe care le are la dispoziție Primăria Satu Mare prin Programul Operațional Regional (Regio), fonduri pentru care nu trebuie să concureze cu nimeni, doar să depună proiecte.

Doar ca o comparație, Primăria Oradea a câștigat anul trecut aproape 600 milioane de lei din aceleași fonduri europene, dar chiar și primăria mai modestă a Zalăului a obținut finanțări de aproape 40 milioane de lei! Asta fără să calculăm contractele pe care le-au semnat primarii de acolo în cursul acestui an! Că dacă le-am prezenta, am plânge!

În același timp, reamintim că Primăria Satu Mare a anunțat la fel de triumfal în 13 Decembrie 2017 semnarea contractului de finanțare pentru construirea celui de-al treilea pod peste Someș. Noa, de-atuncea se tot construiește ;))

Tags: contract  finantare  centru  satu mare  
1023 vizite
Distribuie pe
Satmareanul
Csokold meg a grofok toket !
2019-08-03 20:12:44