Locale Altele
Miercuri, 8 Decembrie 2021
Mie, 8 Dec 2021
Uzurpatorii de la Primărie par să fi pus gând rău singurului copac de pe Bulevardul I.C. Brătianu
Florin Răchitan  - Luni, 12 August 2019

După ce au tăiat un stejar de 200 de ani din Grădina Romei, fiindcă era în drumul pavajului pus de firma de casă a Primăriei (lucrări nefinalizate nici până în ziua de azi, doar că a fost nevoie să bage ceva dume la participanții la Weekend-ul Familial organizat de UDMR), uzurpatorii votului etnic de la Primăria Satu Mare par să fi pus gând rău și singurului copac rămas în picioare pe Bulevardul I.C. Brătianu.

Ghinionul copacului este că a rămas până acum în picioare la colțul străzii Eugen Lovinescu, unde tocmai se amenajează o terasă a unui fast food din vecinătate, iar locuitorii blocurilor de pe strada respectivă spun că patronul s-a lăudat în stânga și-n dreapta că are pilele necesare la grofi, așa că ”problema e rezolvată”.

Șirul evenimentelor, în ordine cronologică:

Dimineața, apar un domn și o doamnă într-o mașină a Spațiilor Verzi de la Primăria Satu Mare și parchează fix în mijlocul străzii Eugen Lovinescu, studiind cu mare atenție copacul.

După cum se vede în fotografii, muncitorii de la firma de casă a Primăriei au început încă de dimineața să sape trotuarele, au adus nisip și borduri, cu care au blocat circulația pe întreaga stradă, fără să catadicsească să anunțe înainte sau ceva.

Potrivit declarațiilor locuitorilor de pe strada respectivă, la un moment dat muncitorii au încărcat bordurile într-un camion și le-au dus în altă parte, anunțând că e nevoie de ele la o lucrare pe strada Ioan Slavici.

Pe Facebook încep să apară postări despre haosul de la lucrările care se desfășoară în aceste zile nu doar pe strada Eugen Lovinescu (după ce au săpat Bulevardul Transilvania, care nu avea nici o groapă pe toată lungimea sa, în ultimele zile au dispărut complet muncitorii și utilajele, în plină ”invazie” a mașinilor Diasporei).

Speriați de postarea de Facebook, după ce cu siguranță ”au primit un telefon” din Palat, muncitorii revin la orele amiezii pe strada Eugen Lovinescu, cu tot cu bordurile pe care le-au luat de acolo în cursul dimineții, și se prefac că lucrează de mama focului, în mijlocul caniculei.

Între timp devine destul de clar că acel copac de la colțul străzii stă în calea unui nou proiect de ”dezvoltare a municipiului Satu Mare”, dar deja încep să apară reacțiile, inclusiv din partea unor ONG-uri de protecție a mediului care în urmă cu trei ani au pus botul la vrăjeala băgată de candidatul UDMR la Primărie despre cât de revoltat este el de lucrările de toaletare a copacilor de pe domeniul public în mandatul fostei conduceri a Primăriei.

Ca în filmele cu proști, în lipsa responsabilului cu comunicarea pe Facebook a Primăriei Satu Mare, care tocmai se află în concediu, sesizând că ”situația se îngroașă”, o fătucă de la Primărie bagă pe pagina de Facebook a acestei instituții, în jurul orelor 22.00 (!!!) obișnuitele carduri de propagandă în care se anunță închiderea circulației pe strada Eugen Lovinescu, pentru ”continuarea reabilitării trotuarelor”. Reamintim, circulația era închisă, efectiv, de dimineață!

Deja câțiva cetățeni au anunțat acțiuni de protest pentru marți și avem așa un feeling că Primăria va ieși dimineața pe Facebook și în presa de 5 milioane cu un comunicat de presă în care îi va asigura pe sătmăreni că nici vorbă de așa ceva, iar conducerea instituției nici nu a avut habar vreodată de vreo intenție de tăiere a copacului de la colțul străzii Lovinescu.

Între timp, doamna de la firma care are contract cu Primăria pentru întreținerea spațiilor verzi studia cu foarte mare atenție, zilele trecute, plopii falnici de lângă digul Someșului, în zona în care în urmă cu câțiva ani se organiza festivalul Plopstock, așa că ne așteptăm ca în perioada următoare să bage băetzii pe Facebookul Primăriei un nou studiu Fakopp, suspect de falsificare, în care să arate cât de bolnavi sunt plopii respectivi și e musai să-i taie, că nu se poate altfel. Pentru dezvoltarea municipiului, desigur! ;))

Tags: copac  strada  lovinescu  


826 vizite
Distribuie pe