Locale Altele
Miercuri, 27 Mai 2020
Mie, 27 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Subprefectul Aurelia Fedorca a făcut ordine la Căuaş
Dăliana Lazăr  - Vineri, 21 August 2009

După ce, în repetate rânduri, la audienţele de la Instituţia Prefectului, s-au prezentat mai mulţi locuitori ai comunei Căuaş, suprefectul Aurelia Fedorca s-a deplasat în localitate pentru a clarifica problemele semnalate.

           

Astfel, în cursul zilei de joi, Aurelia Fedorca, împreună cu  Dăliana Lazăr, consilier al prefectului Radu Giurcă, Camelia Farcău, consilier juridic, şi Morar Cornel, consilier în cadrul Instituţiei Prefectului, s-au întâlnit cu reclamanţii la Primăria Căuaş. Autorităţile locale au fost reprezentate de către primarul comunei, Todoran Ioan, viceprimarul Csomoy Anton, secretarul Mocan Loredana, precum şi Marincaş Alexandru, membru al Comisiei locale de fond funciar.

           

Principalele probleme reclamate privesc reconstituirea drepturilor de proprietate şi eliberarea titlurilor, greşeli făcute de-a lungul anilor de către comisiile locale de fond funciar, deficitul de teren în zonă sau chiar tăierea nejustificată a ajutoarelor sociale.

 

Pentru toate acestea, subprefectul Aurelia Fedorca a cerut primarului să colaboreze cu serviciul juridic din cadrul Instituţiei Prefectului  şi să găsească modalităţile legale de a remedia greşelile făcute până acum.

 

De asemenea, a recomandat mai multă bunăvoinţă şi comunicare cu cetăţenii, amintindu-le celor prezenţi că rolul autorităţilor publice este acela de a-şi desf[şura activitatea în slujba şi beneficiul comunităţii, cu respectarea legilor în vigoare.

 

Tot în cadrul şedinţei,  reprezentantul rromilor a reclamat că acordarea ajutoarelor sociale le-ar fi oprită în mod nejustificat. După ce a ascultat şi opinia asistentului social din cadrul primăriei, Aurelia Fedorca a subliniat faptul că aceste lucruri trebuiesc cântărite cu aceeaşi unitate de m[sură pentru toată lumea, indiferent de etnie, şi că prevederile legii sunt singurele criterii prin care se poate stabili cui i se cuvine ajutorul social şi cui nu.

 

În ceea ce priveşte reclamaţia potrivit căreia reprezentanţii Primăriei ar fi încălcat în mod abuziv proprietatea unei localnice cu ocazia lucrărilor efectuate la reţeaua de canalizare a comunei, subprefectul Aurelia Fedorca a solicitat primarului să evalueze imediat daunele provocate şi să refacă proprietatea doamnei.

Tags: aurelia fedorca  subprefect  cauas  
1948 vizite
Distribuie pe