Locale Altele
Joi, 28 Mai 2020
Joi, 28 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma cere mai mult respect din partea autorităților pentru persoanele cu dizabilități
Florin Răchitan  - Joi, 28 Noiembrie 2019

În condițiile în care aproape unul din cinci sătmăreni suferă de un handicap, iar mulți dintre ei ajung la mila și batjocura autorităților care trebuie să stabilească gradul de handicap al fiecăruia, consilierul județean Adrian Cozma a luat cuvântul în ședința de joi a forului de conducere al județului pentru a protesta împotriva cazurilor flagrante de abuz împotriva celor fără apărare.

El a prezentat exemplul unui bătrân din Valea Vinului, care a fost încadrat în categoria persoanelor cu handicap grav de către comisia de specialitate aflată în subordinea Consiliului Județean, însă fără a se asigura bugetul necesar pentru plata indemnizației unui însoțitor, astfel că a fost lăsat să se descurce de unul singur. Adică a fost abandonat de autorități.

”Avem obligația morală de a proteja persoanele cu handicap. Civilizațiile avansate se definesc mai ales prin politicile față de aceste persoane.
E nevoie de un plan și măsuri pe termen mediu, predictibile, care să îmbunătățească vizibil viața acestor oameni” – a declarat Adrian Cozma.
705 vizite
Distribuie pe