Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Iuliu Ilyes – „Nu există mafie în pieţele din Satu Mare”!
Florin Răchitan  - Miercuri, 26 August 2009

În ciuda zvonurilor, în pieţele din Satu Mare nu există nici o mafie a intermediarilor! Cel puţin aşa susţine primarul Iuliu Ilyes, care a făcut această declaraţie miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Edilul-şef  i-a informat pe ziarişti că în ultimele zile a făcut personal verificări în pieţe, unde a stat de vorbă cu vânzătorii, dar nimeni nu i s-a plâns că ar fi obligat de persoane dubioase să-şi vândă produsele la preţuri stabilite de acestea.

 

Controalele au fost efectuate după ce mai mulţi producători agricoli s-au plâns prefectului Radu Giurca, declarând că diverşi bişniţari din clanuri ţigăneşti îi obligă, prin ameninţări, să-şi vândă foarte ieftin produsele, după care aceşti intermediari le vând la tarabele din pieţe la preţuri umflate.

 

Altă problemă ar fi cea a vânzătorilor care posedă certificate false de producători agricoli. Primarul Iuliu Ilyes a înmânat reprezentanţilor presei nişte liste cuprinzând sute de nume ale persoanelor cărora le-au fost emise certificate de producători agricoli de către Primăria Satu Mare.

 

În opinia lui Iuliu Ilyes, motivul pentru care unii producători nu au loc în pieţele din Satu Mare este unul de natură organizatorică: majoritatea tarabelor sunt închiriate pe termen lung, iar chiriaşii acestora au prioritate la ocuparea lor.

 

Primarul îi roagă, totuşi, pe vânzătorii care se plâng în continuare de problemele cauzate de presupusa existenţă a unei mafii a pieţelor să depună reclamaţii oficiale la Primărie sau la Poliţia Comunitară.

Tags: mafie  piete  primar  
1255 vizite
Distribuie pe