Locale Altele
Vineri, 23 Februarie 2024
Vin, 23 Feb 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primarul: Nu este mafie în pieţe / Consilierul local: Ba este!
Florin Răchitan  - Joi, 27 August 2009

Dezbaterile din Consiliul Local Satu Mare sunt caracterizate, în general, de tonul civilizat şi argumentarea punctelor de vedere, însă discuţia de la punctul „Diverse” din cadrul şedinţei de joi a semănat mai degrabă cu o ţigăneală din Caracal sau Roşiorii de Vede.

 

După ce au dezbătut aproape o oră proiectul de hotărâre privind amenzile pentru tot ce mişcă în Sătmar, consilierii locali au ajuns la concluzia că sunt prea multe aberaţii şi trebuie să amâne luarea unei decizii.

 

Astfel că, deocamdată, nu vor fi amendaţi nici sătmărenii care au în apartament câte un pudel şi nu instalează pe uşa locuinţei ţăbliţa „Atenţie, câine rău”, dar vor scăpa de amenzi şi puştii care se dau cu skateboardul pe dig.

 

Spiritele s-au încins, însă, în momentul în care s-a adus în discuţie existenţa mafiei de intermediari în pieţele sătmărene.

 

 Consilierul local PSD Eugenia Ardelean, care este şi director al Direcţiei Agricole, se jura că a constatat o grămadă de ilegalităţi în cursul controalelor pe care le-au făcut inspectorii în pieţe, în timp ce primarul Iuliu Ilyes, ridicând tonul, îşi susţinea declaraţia pe care a dat-o cu o zi în urmă în presa locală, cum că n-ar exista nici un fel de mafie care să obstrucţioneze accesul ţăranilor în pieţele din Satu Mare şi care să umfle artificial preţurile.

 

Până la urmă, preşedintele de şedinţă, Ladislau Lang, a reuşit să calmeze cu greu spiritele, propunând să se constituie o comisie specială formată din consilieri locali de la toate partidele, care să facă nişte controale neanunţate în pieţele din oraş, pentru a constata la faţa locului care-i realitatea.

 

Şi mai tare a fost faza în care respectabilul consilier local Ioan Nits şi-a povestit păţaniile cu o interpelare susţinută de 200 de cetăţeni care locuiesc pe Bulevardul Octavian Goga, acolo unde locuieşte şi domnia sa. Oamenii s-au plâns că de 20 de ani nu a mai reperat nimeni strada respectivă, craterele-s ca pe Lună, iar centrala termică din mijlocul cartierului e un focar de infecţie.

 

Când a ridicat problema în faţa unui angajat de la Biroul de Investiţii din cadrul Primăriei Satu Mare, Toader Stâncel, acesta l-a întrebat: „Ce-ar fi dacă ne-am pune acum să reparăm toate străzile pe care locuiesc consilieri locali”? Primarul Iuliu Ilyes a promis că „va avea el grijă” de Stâncel.

Tags: cearta  consiliu  local  
1914 vizite
Distribuie pe