Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La Carei nu e doar cu machete. Primăria a început lucrările la o bibliotecă, un bazin de înot, o grădiniță și locuințe sociale
Florin Răchitan  - Luni, 3 Februarie 2020

În timp ce la Satu Mare ni se prezintă aceleași machete în ultimii trei ani, la Carei au început deja lucrările de pregătire pentru mai multe construcții ce vor fi finanțate dintr-o suplimentare (atenție, suplimentare!!!) a fondurilor europene alocate prin Programul Operațional Regional, după finalizarea cu succes în ultimii ani a unei sumedenii de alte investiții realizate din fonduri similare.

Astfel, Primăria municipiului Carei a primit finanțare pentru patru noi proiecte, în valoare totală de circa 11,8 milioane de euro. Proiectele se referă la construcția unei biblioteci, a unui bazin de înot, construcția de locuințe sociale, respectiv reabilitarea și modernizarea Grădiniței Nr.3, după cum a declarat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.

Proiectul viitorului centru multifuncțional are valoarea de 5 milioane euro. Viitorul centru multifuncțional va găzdui biblioteca, o sală de proiecție, o sală de meditație cu muzică ambiamentală și spații de recreere. De asemenea, la demisol va fi amenajată o parcare cu o capacitate de 70 de locuri - a declarat directorul tehnic al Primăriei Carei, Carmen Egli. Centrul multifuncțional va fi construit pe locul fostelor sere ale orașului. Administrația locală a și început pregătirea terenului pentru realizarea investițiilor, săptămâna trecută fiind demolate vechile sere.

Proiectul privind construirea unui centru recreativ în zona stadionului Victoria are valoarea de 2,9 milioane euro. Centrul recreativ va cuprinde un bazin de înot (25 m lungime cu şase culoare), a unei săli de gimnastică de mici dimensiuni, care să aibă alături un teren de fotbal de mici dimensiuni şi a unui şah în aer liber.

Proiectul privind construirea unui ansamblu de 56 locuinţe sociale, adică a şapte blocuri cu câte opt apartamente, are valoarea de 2,8 milioane euro. Proiectul privind reabilitarea și modernizarea Grădiniței Nr.3 are valoarea de 1,1 milioane euro.

Tags: carei  investitii  fonduri  europene  
1712 vizite
Distribuie pe