Locale Altele
Marti, 28 Noiembrie 2023
Marti, 28 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vizita la Satu Mare a ambasadorului Germaniei, Cord Meier-Klodt
Prefectura Satu Mare  - Miercuri, 19 Februarie 2020

Prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, a primit miercuri vizita Excelenței Sale Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania, el fiind întâmpinat de șeful Cancelariei Prefectului, Adrian Cozma.

Diplomatul a fost însoţit de preşedintele de onoare al Forumului Democrat German (FDG) din Transilvania de Nord, Johann Forstenheizler, și actualul președinte al Forumului Democrat German (FDG) din Transilvania de Nord, Josef Holzli, precum și de preşedintele Asociaţiei Economice Germano-Române pentru Regiunea de Nord Vest (DRW), Iuliu Cadar.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată cartea de vizită a județului, cu accent pe dezvoltarea economică datorată, în parte, investițiilor companiilor cu capital german, s-a vorbit despre strategia de dezvoltare locală și posibilitățile de investiții în zonă, despre învățământul dual și tehnic, cu o componentă importantă de educație în limba germană.

Prefectul Radu Bud a subliniat că atragerea de investitori în Satu Mare va rămâne o direcție importantă și în anii următori, iar companiile germane au un potențial mare de a genera astfel de investiții în special în domenii cu valoare adăugată mare, care pot duce la crearea de locuri de muncă mai bine plătite, stabile și atractive inclusiv pentru românii plecați la muncă în afara granițelor.

În contextul în care Germania este cel mai important partener economic al județului, cea mai mare parte a discuției s-a axat pe probleme legate de continuarea creșterii dezvoltării economice. S-a discutat despre conectarea orașului la sistemul european de autostrăzi și despre înființarea zborurilor de pe aeroportul Satu Mare pe relația Germania, respectiv crearea unei curse aeriene spre un hub important din Germania, care ar deschide conexiunea cu lumea întreagă.

Ambasadorul Cord Meier-Klodt a dat asigurări că va sprijini continuarea implementării proiectelor privind învățământul tehnic dual și a propus chiar o dezvoltare pilot a acestora la nivelul întregii regiuni, complementar proiectului ”România educată”, inițiativa președintelui României, Klaus Iohannis.

Prefectul Radu Bud i-a mulțumit ambasadorului Cord Meier-Klodt pentru vizita efectuată la Satu Mare, pentru interesul de a afla problemele economice și pentru toată deschiderea pe care a arătat-o în vederea continuării bunei colaborări.

La final, ambasadorul Meier-Klodt a oferit reprezentanților conducerii județului câte un fragment din Zidul Berlinului, simbol al luptei pentru libertate și democrație, dispariția căruia a deschis posibilitatea dezvoltării Europei unite de astăzi.

Tags: vizita  ambasador  germania  
1581 vizite
Distribuie pe