Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cu chiu cu vai, autoritățile au deschis o linie telefonică pentru persoanele din carantină sau izolare la domiciliu
Florin Răchitan  - Marti, 17 Martie 2020

După ce presa locală le-a semnalat că persoanele aflate în carantină sau cele care s-au izolat la domiciliu nu numai că nu beneficiază de asistență medicală, dar au dificultăți chiar și în a lua legătura cu cadrele medicale, la nivelul județului Satu Mare a fost operaționalizată o linie telefonică, care funcționează, teoretic, 24 de ore din 24.

La o lună de la declanșarea oficială a crizei și la o săptămână de la apariția primelor cazuri de coronavirus în județul Satu Mare, numărul de telefon ”a început să fie adus la cunoștința persoanelor aflate în izolare sau carantină pe raza județului Satu Mare” (așa e formularea din comunicatul oficial al Prefecturii Satu Mare ;)) în vederea realizării unei comunicări directe și continue cu acestea.

Cetățenii care nu se află în izolare sau carantină sunt rugați să folosească pentru urgențe numărul unic 112, iar pentru a afla informații despre COVID-19 să apeleze linia TELVERDE 0800800358.

Marți dimineața, pe teritoriul județului Satu Mare se aflau în carantină 46 de persoane, iar în auto-izolare la domiciliu alte 301 persoane.

Tags: telefon  coronavirus  carantina  
1877 vizite
Distribuie pe