Locale Altele
Marti, 7 Aprilie 2020
Marti, 7 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Numărul sătmărenilor în carantină s-a dublat în ultimele 24 de ore. Alți 143 au fost amendați fiindcă se plimbau fără adeverințe la ei
Florin Răchitan  - Joi, 26 Martie 2020

În decurs de 24 de ore, numărul persoanelor aflate în carantină a crescut de la 74 la 160, iar cel al sătmărenilor aflați în izolare la domiciliu a ajuns la 3.157.

În afara acestor cifre seci, în baza ordinelor primite din capitală, autoritățile județene nu mai oferă alte detalii despre carantinați, dar se poate bănui că această creștere bruscă a numărului lor s-a înregistrat în urma valului de diasporeni intrați în țară în ultimele două zile pe la Vama Nădlac și escortați în diferite centre de carantină, precum Motel Select de pe Drumului Careiului, care tocmai a fost rechiziționat pentru a-i găzdui în perioada carantinei.

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Petrești s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și fals în declarații, fapte comise de două tinere de 21, respectiv 22 de ani, ambele dintr-o localitate din mediul rural, care în urma trecerii prin Punctul de Trecere al Frontierei Urziceni, au declarat faptul că au venit din Ungaria, însă în cauză există suspiciuni cu privire la declararea în fals cu privire la locul de venire, la intrarea în țară.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali, cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu de către persoanele față de care s-a dispus această măsură, au depistat o persoană de 35 de ani, din mediul urban, care, deși trebuia să stea în izolare la domiciliu, a părăsit locuința fără aprobarea organelor abilitate.

Aceasta a fost internată într-un centru de carantină pentru o perioadă de încă 14 zile,  sancționată contravențional cu amendă în valoare 5.000 de lei,  pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 din Cod Penal.

Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 143 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 179.280 de lei, persoanelor care nu au respectat prevederile art. 1 din Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv au părăsit nejustificat locuința și nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Totodată, pe parcursul zilei de ieri, 25 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat acțiuni care au vizat verificarea a 135 de agenți economici de pe raza județului Satu Mare, a căror activitate a fost suspendată în această perioadă, fără a fi identificate nereguli, aceștia înțelegând gravitatea situației și astfel conformându-se.

Tags: carantina  dublu  amenzi  
1179 vizite
Distribuie pe