Locale Altele
Vineri, 20 Septembrie 2019
Vin, 20 Sept 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Greva judecătorilor afectează încasările finanţiştilor
Florin Răchitan  - Vineri, 4 Septembrie 2009

La obişnuita conferinţă de presă lunară, directorul coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Mircea Ardelean, a prezentat situaţia încasărilor la bugetul de stat pe luna august şi nu numai.

 

Din cifre reiese faptul că, spre deosebire de luna precedentă, august a fost mai slăbuţă în ceea ce priveşte sumele virate de firme la bugetul de stat şi cam aceeaşi situaţie se prezintă şi comparând perioada ianuarie – august 2009 cu aceeaşi perioadă a anului trecut, Finanţele încasând cu peste 2% mai puţini bani în acest an, ceea ce în cifre absolute reprezintă puţin peste 13 milioane RON.

 

În ceea ce priveşte programul de încasări, acesta a fost realizat în august în proporţie de peste 75%, asta însemnând peste 68 milioane lei încasaţi, iar DGFP Satu Mare urcă trei locuri în clasamentul naţional, ajungând pe locul 29.

 

Mircea Ardelean a atras atenţia, totodată, asupra faptului că greva judecătorilor afectează într-o oarecare măsură şi încasările la bugetul de stat. „Avem multe procese legate de popriri de conturi sau executări silite, dar nu ne putem mişca până nu avem sentinţe judecătoreşti, iar acestea întârzie din cauza grevei magistraţilor. Bugetul nu este afectat grav din această cauză, dar e o problemă suplimentară cu care ne confruntăm” – a declarat Mircea Ardelean.

Tags: incasari  finante  greva  magistrati  
917 vizite
Distribuie pe