Locale Altele
Duminica, 7 Martie 2021
Dum, 7 Mar 2021
După jumătate de an de pandemie, DSP Satu Mare primește peste 2,5 milioane măști dubioase
Florin Răchitan  - Joi, 27 August 2020

La o jumătate de an de la declararea pandemiei și introducerea carantinei în România, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare primește un transport de nu mai puțin de 2.534.950 ”măști medicale”, pentru ”protecția persoanelor defavorizate”.

Este vorba despre o parte din celebrul lot de 115 milioane (care între timp s-a redus la 103 milioane) de măști promise de Guvernul Orban încă la declanșarea pandemiei, dar pe care le-au tot așteptat primăriile în ultima jumătate de an.

Noa, până la urmă, prima tranșă a ajuns azi, cu un camion pesemne închiriat din Ungaria, dacă ne luăm după inscripția de pe prelată, și predată într-un depozit amenajat într-o veche curie de grofi, ceea ce oferă indicii suplimentare despre businessul transpartinic și interetnic din care unii și-au luat comisionul gros.

Măștile sunt livrate de compania Naguma Medical Supply SRL, a cărui proprietar este controversatul om de afaceri canadian Michael Topolinski, un misterios ”investitor imobiliar” care a făcut afaceri ”ciudate” cu unele terenuri din București aflate înainte în proprietatea statului.

”Întâmplarea” face ca la sfârșitul lunii mai Ministerul Sănătății să lanseze o licitație pentru achiziția a nu mai puțin de 115 milioane de măști chirurgicale pentru categoriile sociale defavorizate, conform promisiunilor Guvernului Orban de la începutul pandemiei.

În 12 iunie, Ministerul Sănătății anulează licitația, pentru ca (ce coincidență!) să o reia în aceeași zi, cu un ”mic detaliu” schimbat în caietul de sarcini:  măștile chirurgicale devin ”măști faciale cu uz medical”, adică exact produsele pe care le cumpărase Topolinski încă din aprilie. De asemenea, printre condițiile desemnării câștigătorului (cu o pondere de 30%) se precizează și faptul că măștile trebuie predate într-o săptămână, Topolinski având cumpărate produsele încă din aprilie. Noa, de atunci au mai trecut 3 luni! ;))

Valoarea totală a afacerii este de 76 milioane de lei + TVA, iar măștile trebuie, teoretic, să ajungă la 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate din România.

De ce au apărut primele asemenea măști la Satu Mare fix azi, joi? Reamintim că luni se va vota în Parlament moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban și e posibil să iasă urât pentru băetzii deșteptzi din timpul pandemiei ;))

Tags: masti  dubioase  naguma  satu mare  
1336 vizite
Distribuie pe