Locale Altele
Vineri, 16 Aprilie 2021
Vin, 16 Apr 2021
Știți ce buget are Poliția Locală Satu Mare, cea care ar trebui să prevină tragediile din centrul orașului? Aproape dublu față de Oradea!
Florin Răchitan  - Duminica, 30 August 2020

Dezvăluire șocantă făcută de unul dintre candidațiii la Primăria Satu Mare sub culorile USR+PLUS, Radu Panait: Poliția Locală Satu Mare, instituție cu o organigramă de 150 angajați, din care 14 cu funcții de conducere (da, ați citit bine!) are un buget aproape dublu față de instituția similară din Oradea, oraș cu populație aproape dublă față de Satu Mare!!!

Mai exact, în cursul anului 2019, Oradea a alocat poliției locale un buget de aproximativ 5,4 milioane de lei. În același timp, Satu Mare a cheltuit aproximativ 9,4 milioane de lei cu aceeași instituție.

”Poliția Locală are nevoie urgentă de o reformă! E momentul ca această instituție să fie în slujba cetățeanului, nu doar o unealtă a primarului. Oradea nu doar că e un exemplu de urmat în atragerea fondurilor europene, dar și un model de bune practici în privința stopării risipei banului public. Îmi doresc să primim un răspuns de la primarul în funcție și de la toți consilierii săi. Îmi doresc să justifice această sumă, întrucât noi, sătmărenii, nu vedem decât rezultate negative” – a scris Radu Panait într-o postare pe Facebook.

În ziua următoare tragediei în care un tânăr a fost înjunghiat de un boschetar agresiv în plin centrul orașului, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a ieșit cu o postare pe Facebook aruncând vina pe minstrul de Interne, Marcel Vela, și insinuând că ineficiența  angajaților Poliției Locale ar fi din cauza subordonării acestora  structurilor Inspectoratului Județean de Poliție în perioada pandemiei, ca și cum boschetarii agresivi ar fi apărut pe străzi doar în ultima jumătate de an. Ce și-a luat în comentariile de sub postarea sa de pe Facebook nu va uita nici după ce, foarte probabil, îl va sacrifica pe amicul său Puiu Chișluca de la conducerea Poliției Locale!

Tags: reforma  politie  locala  radu panait  
757 vizite
Distribuie pe