Locale Altele
Duminica, 18 Aprilie 2021
Dum, 18 Apr 2021
În plină pandemie, concurs cu dedicație pentru postul de director al Spitalului Județean Satu Mare?
Florin Răchitan  - Vineri, 19 Martie 2021

Așa cum bănuiesc muritorii de rând, rezultatele concursurilor pentru orice fel de funcții de conducere în instituțiile de stat se cam știu chiar dinainte de a se organiza concursurile respective, dar ceea ce se întâmplă în această perioadă la Spitalul Județean Satu Mare arată și cât de ”creativi” pot să fie organizatorii unui asemenea concurs atunci când ”nu le iese din prima”.

După ce au tot prelungit interimatul actualului director Adrian Marc în ultimele luni, acum a fost musai să publice pe site-ul Consiliului Județean, instituție în subordinea căreia se află Spitalul Județean, anunț privind organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director.

Foarte frumos textul, au avut grijă să includă printre condițiile de participare și ”studii superioare de lungă durată”, adică, teoretic, putea să participe și un absolvent de la secția Teatru de Păpuși a Academiei de Artă, numai ”să iasă cine trebuie”.

Baiu e că fosta directoare a spitalului, Marcela Papici, pe care au concediat-o când era însărcinată în luna a VII-a, ”hârșâită” deja după o grămadă de procese pe care le-a câștigat cu ăștia, nu a trecut cu vederea combinația pe care sunt pe cale s-o facă grofii și a postat întâi pe Facebook o atenționare în care-i anunța că urmează să sesizeze autoritățile mai înalte.

În stilul lor caracteristic, grofii au încercat s-o lămurească pe Marcela Papici, prin intermediul noului președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Județean, Ștefan Ressler, avocat de profesie, cum e cu Legea nr…, alineatul cutare…., litera b. Se pare că n-au reușit s-o lămurească și, prin intermediul unui avocat propriu, Marcela Papici a înaintat o sesizare la conducerea Ministerului Sănătății.

Noa, n-au trecut trei zile, că pe site-ul Consiliului Județean a fost publicată, discret, o ”erată” prin care modifică exact șturlubatica ”litera b”, pentru a corespunde legii în vigoare. Baiu e că prin adăugarea condiției de ”absolvent de învățământ superior medical, economico-financiar sau juridic” i-au tăiat craca de sub picioare exact omului pentru care se bănuiește că se  organizează concursul, fiindcă el nu are niciuna dintre diplomele solicitate.

Din răzbunare, au mai adăugat o condiție, pentru a bloca simpla participare a Marcelei Papici la concurs: la litera d se prevăd ”cel puțin doi ani de experiență managerială în unități sanitare cu paturi”. Marcela Papici are asemenea experiență de doar… un an și jumătate :)))))) Noa, nu-i bai, a mai trimis o sesizare la minister. Hai cu erata!!! ;))3653 vizite
Distribuie pe