Locale Altele
Luni, 5 Decembrie 2022
Luni, 5 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Drumurile Judeţene, scoase la privatizare
Florin Răchitan  - Luni, 21 Septembrie 2009

După vreo trei ani de tras mâţa de coadă, Consiliul Judeţean s-a hotărât în sfârşit să scape de propria firmă de asfaltare a şoselelor, SC Drumuri Judeţene SA, nu înainte ca aceasta să fi acumulat datorii de vreo 3,2 milioane RON.

 

Intenţia de privatizare a firmei e mai veche, iar în 2006 s-a şi adoptat o hotărâre în acest sens, dar procedura privatizării a fost sistată în acelaşi an, printr-o altă hotărâre a Consiliului Judeţean, pentru ca anul trecut circul să se reia, prin înfiinţarea unei comisii speciale pentru pregătirea privatizării.

 

Între timp, utilajele societăţii rugineau, iar cei câţiva muncitori rămaşi nu prea făceau altceva decât să spargă seminţe toată ziua, fiindcă licitaţii pentru lucrări de asfaltare sau întreţinere de drumuri au câştigat din ce în ce mai rar în ultimii ani.


În schimb, societatea a acumulat datorii frumuşele către bănci, furnizori, propriii angajaţi, dar şi către bugetul statului, prin neplata impozitelor şi taxelor.

 

Firma a ajuns pe marginea prăpastiei în această vară, când doi furnizori au cerut prin instanţă începerea procedurilor de insolvenţă împotriva societăţii Drumuri Judeţene SA, pentru a-şi recupera creanţele.

 

De atunci, firma este condusă, de un administrator judiciar, numit cu scopul de a lichida, practic, societatea. Consiliul Judeţean s-a trezit după ceasul al XII-lea şi a adoptat în şedinţa de luni o hotărâre privind un plan de reorganizare a societăţii Drumuri Judeţene SA în vederea privatizării acesteia prin vânzarea integrală a pachetului de acţiuni.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, a declarat că singura salvare pentru Drumuri Judeţene SA ar fi cumpărarea ei de către o firmă specializată în lucrări de drumuri, care s-o reorganizeze şi s-o utileze corespunzător pentru a putea participe cu succes la licitaţii şi să aibă activitate profitabilă.

 

Se pare că există deja o ofertă concretă pentru cumpărarea pachetului de acţiuni a SC Drumuri Judeţene SA. Noa, suntem tare curioşi!

Tags: privatizare  drumuri  judetene  
1713 vizite
Distribuie pe