Locale Altele
Marti, 28 Noiembrie 2023
Marti, 28 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sprijin de la Prefectură pentru fermierii sătmăreni
Prefectura Satu Mare  - Marti, 18 Mai 2021

Un număr de 38 de societăți comerciale din domeniul agriculturii, alături de fermieri persoane fizice, au depus un memoriu la Instituția Prefectului privind problemele cu care se confruntă în acest moment, probleme cauzate în principal de condițiile meteorologice nefavorabile din ultima perioadă.

În acest an agricol, foarte dificil din punct de vedere meteorologic, cu ploi abundente, județul Satu Mare fiind situat în cea mai mare parte într-o zonă de șes, toate culturile agricole au fost afectate. Culturile, inclusiv cele de toamnă (rapiță și cereale păioase) au înregistrat pierderi de 35-40% din cauza băltirilor îndelungate de timp, dar și cele de primăvară, deoarece nu s-au putut efectua arăturile de toamnă, pregătirea patului germinativ fiind de slabă calitate sau neputându-se realiza deloc, însămânțarea porumbului, a florii soarelui și a altor culturi de primăvară desfășurându-se în condiții grele sau deloc.

În acest sens, agricultorii sătmăreni solicită sprijin să se  amâne termenul de depunere a modificării cererii unice de plată fără penalizări, deoarece nu se va putea însămânța toată suprafața de teren conform situației depuse până la 17.05.2021 – termenul final de depunere a cererilor de plată la APIA.

Prefectul Altfatter Tamas consideră că printr-o decalare a acestui termen de la 18.05-31.05.2021 la 01.06-15.06.2021 nu s-ar aduce sprijin doar societăților comerciale agricole, ci și tuturor persoanelor fizice și juridice care au profil de activitate agricol din județ, care se confruntă în această perioadă cu situația de a nu putea da curs lucrărilor specifice de primăvară, din cauza ploilor abundente și a băltirilor îndelungate.

În acest sens, sprijină demersul agricultorilor și a transmis Ministerului Agriculturii ca prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură să se aibă în vedere pentru Campania 2021 amânarea cu două săptămâni a termenului de depunere a modificărilor la cererile de plată APIA.

Tags: sprijin  agricultura  prefect  satu mare  
2233 vizite
Distribuie pe