Locale Altele
Vineri, 24 Septembrie 2021
Vin, 24 Sept 2021
Primarul comunei cu cea mai spectaculoasă dezvoltare, Sergiu Silaghi: Avem nevoie de Programul Anghel Saligny!
Florin Răchitan  - Joi, 2 Septembrie 2021

Primarul liberal al comunei Santău, localitate ce a cunoscut cea mai spectaculoasă dezvoltare în ultimii ani, Sergiu Silaghi, ales cu o majoritate zdrobitoare de 92% din voturile consătenilor săi, prezintă motivele pentru care edilii, mai ales cei din mediul rural, susțin implementarea Programului ”Anghel Saligny” propus de premierul României.

Astăzi în România 57% dintre localități nu au canalizare, 29% dintre localități nu au apă curentă, 69% dintre localități nu au rețele de gaze naturale, 20.000 de km de drumuri județene și 27.000 de km de drumuri comunale sunt nemodernizate.

În fapt, vorbim de alocarea de resurse financiare pentru creșterea calității vieții în comunitățile locale. Viața noastră nu e doar în marile orașe. Un minim echilibru este necesar pentru a da o șansă comunităților locale să se dezvolte și să poate oferi un trai mai bun celor care au trudit o viață întreagă, dar și noilor generații care vor rămâne acasă, în țară.

Programul reprezintă o soluție la probleme reale și concrete ale comunităților locale, iar noi cei care administrăm localitățile rurale avem nevoie ca de aer de un program național pentru dezvoltarea localităților mici. Ce viitor are satul românesc dacă tinerii nu au acces la servicii publice de bază? Cum vom putea menține generațiile de tineri în România dacă nu le vom oferi acces la o infrastructură bună și la un loc de muncă ce să le permită o viață decentă?

Primăriile nu dispun de resurse de bani așa cum au orașele și nu putem să mai amânăm aceste proiecte încă 30 de ani. Nu putem să lăsăm în subdezvoltare o mare parte a României. Nu putem negocia accesul cetățenilor la apă potabilă și la educație.

Cred că e nevoie de maturitate în decizie și sunt convins că Guvernul României va demara acest program de îndată. E timpul pentru o bună și corectă guvernare care să sprijine toți cetățenii țării!

1881 vizite
Distribuie pe