Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Cum a fost eliminat un liberal de la Apaserv în urma ”frecușurilor” din conducerea Sătmarului
Florin Răchitan  - Luni, 8 Noiembrie 2021

Augustin Iștoc este un economist respectabil și prim-vicepreședinte al PNL Satu Mare. Timp de 5 ani de zile, el a fost membru al Consiliul de Administrație al Apaserv Satu Mare, alături de colegi din celelalte partide reprezentate în Consiliul Local, respectiv Consiliul Județean Satu Mare, conform statutului acestui for de conducere.

În pregătirea unui nou mandat, conducerea Apaserv a comandat un studiu de la o firmă din București, specializată în recrutări de personal, tocmai pentru a asigura transparența în numirea noilor membri ai Consiliului de Administrație, care trebuie să corespundă și unor criterii de competențe profesionale evaluate pe bază de punctaj.

Firma din București și-a făcut treaba cu maxim profesionalism, a încasat nu puțini bani pentru asta și a propus o listă cu persoanele cele mai potrivite pentru posturile din Consiliul de Administrație, remunerate cu sume destul de generoase, reprezentând indemnizații. Evident, că majoritatea numelor de pe listă sunt propuse tot pe criterii politice, la fel ca în mandatele anterioare, dar, de data aceasta, s-a ținut cont, teoretic, și de competențele persoanelor propuse.

Pe lista inițială întocmită de firma bucureșteană, numele lui Augustin Iștoc este al doilea, imediat după cel al directorului general Apaserv, care este membru din oficiu al Consiliului de Administrație.

Lista urma să fie propusă spre aprobare prin votul consilierilor locali sătmăreni în ședința de la sfârșitul lunii septembrie a forului de conducere al municipiului Satu Mare, în subordinea căruia se află societatea Apaserv. Noa, aici lucrurile încep să devină ”interesante” ;))

Potrivit unor surse din Palat, grofii ar fi aflat că în ședința cu pricina, partenerii lor din alianța politică de la conducerea Sătmarului, adică liberalii, urmau să voteze împotriva proiectului de hotărâre ce propunea un nou drapel oficial al municipiului Satu Mare, care, în opinia liberalilor, conținea niște elemente ce aduc aminte de simbolistica specifică steagurilor maghiare de luptă.

Nu se poate afirma cu 100% siguranță că ar exista vreo legătură între cele două proiecte, dar cert este că grofii au retras în ultima clipă de pe ordinea de zi a ședinței din septembrie proiectul de hotărâre prin care ar fi trebuit să se aprobe componența noului Consiliul de Administrație al Apaserv. Proiectul cu steagul a fost aprobat, anyway, cu aportul de voturi al... Opoziției, care oricum era doar de formă în ultima vreme, iar acum tocmai se pregătește să ajungă la putere și la nivel local, după modelul ce se negociază la nivel național ;))

Nu era prima oară când se întâmpla așa ceva la ședințele Consiliului Local Satu Mare, astfel că nimeni nu a dat prea mare importanță incidentului. Doar că a venit și momentul ședinței ordinare a Consiliului Local de la sfârșitul lunii Octombrie, când proiectul buclucaș a fost repus pe ordinea de zi, doar că... fără numele lui Augustin Iștoc :)))))))

El, săracu, nici măcar nu e membru al Consiliului Local Satu Mare, astfel că nu a avut absolut nici un amestec în gâlceava legată de steagul orașului, doar că e liberal și e cunoscut ca fiind un apropiat al președintelui PNL Satu Mare, Adrian Cozma, care evident că avea cunoștință despre problema cu steagul, iar decizia de a vota împotriva drapelului în forma propusă de conducerea Primăriei Satu Mare a fost luată într-o ședință a biroului de conducere al PNL, ce a precedat ședința de pomină a Consiliului Local Satu Mare.

Noa, așa s-a trezit Augustin Iștoc eliminat de pe lista CA al Apaserv! ;)) Noul proiect de hotărâre a trecut ca prin brânză, chiar dacă lista ce constituia elementul principal al acestuia a fost modificată în mod grosolan față de cea stabilită prin procedura transparentă în care a fost implicată firma specializată din București.

Dar nici Augustin Iștoc nu e omul care să înghită așa ceva! A și trimis iute la Prefectură o adresă prin care solicită reprezentantului Guvernului în județul Satu Mare să nu avizeze proiectul de hotărâre aprobat de Consiliul Local. Dacă, totuși, proiectul va trece și prin furcile caudine ale Prefecturii, atunci liberalul este hotărât să meargă până-n pânzele albe și a contractat deja o casă de avocatură din București pentru a continua acțiunea în justiție.

El a anunțat deja că, dacă va avea câștig de cauză în instanță (ceea ce este foarte probabil), atunci va solicita, tot în justiție, anularea tuturor hotărârilor Consiliului de Administrație al Apaserv din această perioadă, care poate să se întindă pe ani de zile, în funcție de durata proceselor. Noa, atuncea să vezi distracție! :))))))) Pe banii sătmărenilor, evident ;))

1616 vizite
Distribuie pe