Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Reîncepe! Deputatul Radu Cristescu întreabă Parchetul European condus de Laura Kovesi cum e cu contractele pentru drumurile din județul Satu Mare?
Florin Răchitan  - Vineri, 3 Decembrie 2021

Aflând despre deschiderea unui dosar penal de către Parchetul European condus de Laura Kovesi în cazul șoselei de centură a municipiului Bârlad, deputatul PSD de Satu Mare, Radu Cristescu, face o paralelă cu situația asemănătoare din județul Satu Mare și pune câteva întrebări ”incomode”:

Un avertizor de integritate din Satul Mare, dintr-o instituție importantă a statului, are mai multe informații importante, cu implicații grave, pentru procurorul european delegat Florin Bogdan Munteanu, de la Parchetul European Anticorupție.

Acest avertizor de integritate cere extinderea cercetărilor privind modul in care a fost realizată varianta de ocolire a municipiului Bârlad.

Aceasta licitație a fost câștigată de SC Tehnic Asist SRL Botoșani. Avertizorul de integritate semnalează că exact aceleași fraude și nereguli există și în cazul proiectului “Autostrada Codrului”, unde e implicată tot Tehnic Asist SRL Botoșani, care, in mod ciudat, și-a declarat insolventa, cedând lucrarea către ARL-Strabag.

Se impun mai multe întrebări către Parchetul European Anticorupție :

1. Este adevărat că SC Nord-Vest Business SRL, cu sediul pe strada Petofi Sandor din Satu Mare (deținătoarea NV TV ) livrează piatră și balast către Strabag și către firma care lucrează la șoseaua de centură (cu subcontractorii lor)?

2. Livrările de materiale fiscalizate depășesc 500.000 euro? Câtă marfă s-a livrat "la negru"?

3. De unde are aceasta firmă balastieră și carieră de piatră?

4. Produsele livrate au certificat de calitate? La lucrările pe fonduri europene este nevoie de certificat de conformitate pentru tot ce înseamnă materie primă.

5. Balastul livrat de firma Nord-Vest provine dintr-o exploatație autorizată?

Dacă materialele provin dintr-o exploatație neautorizată, fapta este considerată fraudă cu bani europeni, pentru că nu se respectă normele impuse de legislația europeană.

6. Cine sunt acționarii firmei Nord-Vest Bussines SRL?

Întrebarea cea mai importantă, pentru președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba:

Cine este combinatorul preluării lucrării Tehnic-Asist - Strabag?

1722 vizite
Distribuie pe